20090716

Vems ärenden går DN

Lugn demonstration i Humlegården: "Stämningen var lugn i Humlegården under onsdagens demonstration. Den anordnades huvudsakligen av föreningen Svart Måndag som arbetar mot FRA-lagen, IPRED och andra lagar och lagförslag som berör den personliga integriteten och friheten. Även Piratpartiet och Grön Ungdom fanns med på arrangörslistan."Det är via Josefin Deivings statusuppdatering på Facebook som jag blir uppmärksammad på DNs rapportering från demonstrationerna igår. Fantastiskt att lyckas uteslua ett flertal organisationer från beskrivningen av arrangörena, lika fantastiskt att kunna missa att Sossar mot storebror var där. Vilken bild av världen vill DN sprida och i vilket syfte. För här gäller ju att, som Deiving också noterat, att man vilseleder lika bra genom att utelämna information som genom att förvanska den. Finns dock ingen journalist att angripa - DNs rapportering är undertecknad med DN??

Hitta fler som kommenterat på Knuff

4 kommentarer:

 1. Jag ogillar också när DN inte undertecknar sina artiklar. Att utesluta vissa partier/organisationer är dåligt och visar vilken makt media har -- även i så kallad "opartisk nyhetsrapportering" kan åsikter föras fram!

  SvaraRadera
 2. Det är därför det är så viktigt att vi i arbetarrörelsen vågar satsa på en socialdemokratisk morgontidning i huvudstaden.

  SvaraRadera
 3. Jag tror förstås att en sossetidning i Stockholm är ett dödfött projekt. Vi skulle vara tvungna att skaffa oerhört skickliga tidningsmakare, antagligen hemfalla åt rätt lösnummersäljande journalistik och ändå ha små chanser att lyckas. Papperstidningar (i synnerhet prenumererade sådana) är faktiskt på väg ut - läses i liten utsträckning av ungdomar t.ex. Det finns betydligt vttigare projekt att lägga pengarna på (om man nu har några).

  SvaraRadera
 4. Är det så???

  Påminner mig om när jag var ny i partiet och full av entusiasm kastade mig in i debatten i s-föreningen.

  Det där har vi provat och det gick inte bra då heller.....

  ack ja. Nu är jag lite mer erfaren och tror ändå att alla lopp inte är körda.

  Men låt oss starta med en Webb-baserad produkt som håller hög kvalitet i nyheterna och har en skarp analys av dagspolitiken. Kan det vara nått. Vi har ju Dagens Arena. med så där 2000 läsare per dag. Lägg till ett vettigt nyhetsflöde så kommer fler läsare. Några fler kommer att slinka in på ledarsidan.
  Efter Arbetet kommer ju nu som papperstidning en gång i veckan efter att ha startat som webb-tidning. Kanske är det en möjlig väg?

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.