Gadgeten innehöll ett fel

20090709

LT fortsätter jaga zigenare (förlåt oseriösa asfaltsläggare)

Oseriösa asfaltsläggare i Gnesta: "De så kallade asfaltsläggarna har gått runt bland villaägare och erbjudit snyggare uppfarter mot förskottsbetalning under veckan. Polisen avråder från att anlita dessa personer.
– Hittills har ingen kontaktat oss men det här brukar vara ett problem"(Hittat via LT.)När jag skrev min kommentar till LTs rapporterande i morse tänkte jag faktiskt inte särskilt på LTs sätt att värdera och vinkla nyheten utan mer på det fruktansvärda obehag jag upplevde baserat på att folk i Hölö jagat bort romer/resande/zigenare med hjälp av en gödselspruta (och att polisen inte gör något vare sig näär folk i Hölö klagat eller när folk i Hölö hetsar mot männsikor (kvinnor, barn) antagligen till stor del därför att de tillhör en specifik folkgrupp som inte uppträder "civiliserat" dvs ka tänka sig att campa på rätt trista platser.

Om de verkligen är asfaltsläggare har faktiskt inte riktigt framgått. Om de i så fall är oseriösa sådana verkar det heller inte finnas bevis för. Polisen vet dock - de har inte fått in några klagomål men anser sig ändå ha rätt att varna för dessa männsikor.

SÅ genom att definiera dessa männsikor som oseriösa asfaltsläggare (någon som minns vad man kallade dessa för förr?) istället för att definiera dem etniskt kan man hetsa och faktiskt jaga dessa människor landet runt utan att bli kallad rasist - för det är ju så LT lägger upp sin rapportering. Inte ett kritiskt ord om några Hölö-bors förmodligen lagvidriga uppträdande, inte ett kritiskt ord om polisens förutfattade meningar.

I Sörmlands Nyheter kan man läsa att Trosabygdens villaägareföreings ordförande Tage Carlsson kallar dem lopphundar.

PS Upptäckte när jag tidigare idag kommenterade LTs skriverier att de lagt till en Twingly-funktion. Mitt inlägg kom dock aldrig upp där så jag kollade med Twingly direkt och där fanns det förstås. Man undrar - är det barnsjukdomar, är det Twingly som inte levererar eller är det LT som censurrar. DS

19 kommentarer:

 1. I artikeln framför en polis, att de erfarenhetsmässigt dumpar sopor - vilket är ett välkänt problem med s.k. "travellers".

  (Stora parkeringspaltser i Storbritannien har ganska ofta en bom över infarten i syfte att förhindra uppställning av husvagnar. Man vet erfarenhetsmässigt, att "travellers" lämnar efter sig berg av avfall och låter de bofasta städa.)

  Här är ett par kompletterande läsarkommentarer.

  "De har lämnat ett husvagnsvrak, plaststolar, sopor, toapapper , m.m. Måsarna har fest just nu, svävar över förödelsen och river upp soppåsarna."

  "I Malmö är irländska markarbetare misstänkta för grov stöld.
  I Lomma för misshandel hot och skadegörelse.
  I Jönköping för misshandel.
  I Arlandastad för hot mot villaägare.
  I Gävle för våld mot tjänsteman
  Utöver detta så är dom anmälda för brott mot miljöbalken i över 15 olika polisdistrikt

  Listan kan göras hur lång som helst med inbrott stöld mm men myndigheterna verkar vara helt låsta och kan inte göra mera änn att köra ut dem ur kommunen efter ca 1 vecka och tillräckligt mycket jäkelskap.

  Det som hände i Hölö var att dom slog läger på olovlig/privat mark men efter flera tillsägningar från grannarna (personalen på ett äldreboende) blev dom hotfull och flera hot delades ut mot personalen och stämningen blev hätskt , vidare så kom inte Polisen ner till Hölö trotts att ca 10 personer ringt efter hjälp

  Vi har ingen möjlighet var polisens svar."

  -----

  Hur anser du att gemene man bör agera, när polisen inte kommer?

  SvaraRadera
 2. Fortsätta att agera mot polisen förstås - och i förlängningen också politiskt då polisen skall vara en demokratiskt styrd organisation.

  Det är bara rimligt att enskilda agerar för att förhindra brott (som det ju inte räcker med att någon ser ut på ett visst sätt för att veta att det kommer att begås) om verklig fara för liv och lem. Att gemene man skulle få hota andra för att de antar att någon form av nedskräpning kommer att ske är ju fullständigt orimligt och väldigt nära mobbvälde/medborgargarde och sådant vill inte jag ha i min närhet - de kanske försvinner om jag hotar dem:-)

  SvaraRadera
 3. Peter Karlberg: "Att gemene man skulle få hota andra för att de antar att någon form av nedskräpning kommer att ske är ju fullständigt orimligt och väldigt nära mobbvälde/medborgargarde".

  Jepp - och det är uppenbarligen det som krävs för att inte drabbas av "husvagnsvrak, plaststolar, sopor, toapapper".

  Sverige har de senaste 40-50 åren varit nästan helt förskonade från människor som gemensamt agerar hänsynslöst t.ex. dumpar sina sopor hos andra.

  Men den tiden är nu förbi (vilket inte minst är ditt partis "förtjänst").

  Problemet går ju annars att lösa, genom att du och dina partikamrater villigt erbjuder travellers att slå upp sina bopålar på dina/era tomter, samt att ni bär bort deras sopor och annat avfall.

  Låt mig ställa frågan på sin spets. Hur anser du att pappor bör förhålla sig till en dömd pedofil, som häckar utanför skolan?

  Vore det "fullständigt orimligt och väldigt nära mobbvälde/medborgargarde och sådant vill inte [du] ha i [din] närhet", om de eskorterade pedofilen bort från skolan, gav honom ett kok stryk och hotade att slå ihjäl honom, om han visade sig utanför skolan igen?

  SvaraRadera
 4. Det är inte vad som krävs, dessutom vet varken du eller jag att det du räknar upp skulle inträffat, vi vet faktiskt inte alls om det var samma personer som gjorde det citerade i Järna som hotades och jagades bort från Hölö. Det är verkligen fullständigt oacceptabelt att just hota och jaga bort folk!!!!

  Om man bortser från det tramsiga i din avslutande fråga (som ju påminner om den som värnplktsvägrare brukade ställas inför) så kan jag utan svårighet svara att inget av de alternativ du ställt upp är är rimligt 1) därför att man inte kan veta vem som är pedofil, 2) därför att det är en polisiär uppgift att ta hand om pedofiler och att skydda medborgare från att utsättas för brott, 3) därför att en dömd pedofil rimligen har avtjänat sitt straff, 4) därför att inget rättssamhälle fungerar om medborgarna tar över brottsbekämpningen.

  SvaraRadera
 5. Peter Karlberg: "..dessutom vet varken du eller jag att det du räknar upp skulle inträffat, vi vet faktiskt inte alls om det var samma personer som gjorde det citerade i Järna som hotades och jagades bort från Hölö. Det är verkligen fullständigt oacceptabelt att just hota och jaga bort folk!!!!"

  Dina invändningar saknar relevans. Man måste ofta agera, trots att man ej har komplett kunskap.

  Grannarna som agerade i Hölö hade en allmänpreventiv agenda.

  Men just det här problemet går som sagt att lösa, genom att du och dina partikamrater ställer upp och erbjuder travellers att slå upp sina bopålar på dina/era tomter, samt att ni bär bort deras sopor och annat avfall.

  Peter Karlberg: "Om man bortser från det tramsiga i din avslutande fråga (som ju påminner om den som värnplktsvägrare brukade ställas inför)

  Det är inte någon hypotetisk fråga utan handlar om ett verkligt fall, som jag råkar känna till. (Nej, jag var inte personligen inblandad, om du undrar.)"

  Peter Karlberg: "..så kan jag utan svårighet svara att inget av de alternativ du ställt upp är är rimligt"

  Nehej.. så det skulle alltså vara mer rimligt (sic) att föräldrar/pappor avvaktar tills deras barn har utsatts för sexuella övergrepp?!

  Peter Karlberg: "1) därför att man inte kan veta vem som är pedofil"

  Vederbörande hade avtjänat ett straff för sexuella övergrepp mot barn.

  Peter Karlberg: "2) därför att det är en polisiär uppgift att ta hand om pedofiler och att skydda medborgare från att utsättas för brott"

  Min fråga rör, vad gemene man bör göra när polisen INTE KLARAR AV att skydda medborgare från att utsättas för brott. Det är den situationen vi befinner oss i.

  Peter Karlberg: "3) därför att en dömd pedofil rimligen har avtjänat sitt straff"

  Och? Tror du att han därefter inte kommer att förgripa sig på några fler barn??

  Peter Karlberg: "4) därför att inget rättssamhälle fungerar om medborgarna tar över brottsbekämpningen"

  Kan Sverige betraktas som ett rättssamhälle om ordningsmakten inte längre förslår??

  "Vi åker inte på inbrott", säger polisen när någon anmäler. En (1) polis visade sig vara ansvarig för hela norra Värmland (!), när en person i bekantskapskretsen skulle anmäla ett brott därstädes. Eller den situation som LT skildrar, där polisen svarar: "Vi har ingen möjlighet [att komma]", trots att flera personer ringt efter hjälp. Exempel på polisens underdimensionering är legio.

  Om brottsbekämpningen är upprörande eftersatt - vem skall då agera, anser du? Ingen alls??

  SvaraRadera
 6. Hur aningslösa får ni vara, ni som tycker att andra har förutfattade meningar när det gäller de irländska s.k. asfaltsläggarna? Ni har tydligen inte googlat på irländska asfaltsläggare (även med stavning utan s som i asfaltläggare)där hittar ni 10800 träffar, de allra flesta redovisar verkliga problem. Det är så tröttsamt att rasistsnacket alltid ska komma fram, här gäller det människor som bevisligen stjäl, hotar, skräpar ner. Dessa dumpar t ex den upprivna asfalten i naturen vilket ju är ett miljöbrott.Vi skulle vara precis lika upprörda om dessa svartjobbare var från Sverige. OBS det finns mycken bevisning, så det är inte förtal. Problemet här i Sverige verkar vara att våra myndigheter inte samarbetar, det har vi ju känt till länge. Läs en av alla de träffar du kan hitta på google, här nedan. Dessa kriminella måste stoppas, och det enda sätt detta kan ske är väl om skatteverket, polisen och kommunerna samarbetar. Jag har nyss haft dessa asfaltsläggare (som numera inte får köpa asfalt, utan kör med plattläggning)som grannar i 4 dagar. Lidköpingspolisen gjorde ett jättejobb, för gruppen hade ställt upp sina fordon i ett naturvårdsområde med camping förbjuden på stora skyltar. Efter 2 dagar fick polisen bort dem, då visade det sig att de kört tillbaka och ställt sig på en annan plats i samma naturvårdsområde på Kinnekulle. Kommunens tekniske chef vägrade hjälpa polisen med att avhysa camparna, men det blev ändå kommunfolket som fick städa på de 2 platserna. Det fanns soptunnor, men alla sopor dumpades i naturen. Däremot ligger avföringen kvar. Bevisat här är t ex att en 10-åring ur sällskapet åkte fast när han skulle smuggla ut en platt-TV mm från Jula i Skara, samma sak hände förra året.
  Vad många kommuner inte känner till är att den allemansrätt dessa grupper hänvisar till bara gäller privatpersoner, inte företag. Det ska ansökas om att få ställa upp fordon etc hos kommunen, så får Skanska och andra företag göra.

  http://sydsvenskan.se/malmo/article269965/Miljontillslag-mot-asfaltslaggare.html

  SvaraRadera
 7. Anonym (varför du nu tycker att du måste vara det) , du tycks tro att resultatet av en googling ger någonslags sanning. Det tror inte jag. Inte minst eftersom du absolut inte kan veta att en grupp människor du stöter på är samma eller av samma "skrot och korn" som de du eventuellt får ej bekräftad information om via googlingen. Det är ju just et som är problemet - rasism karaktäriseras just av att man tillskriver människor av visst utseende, visst ursprung, viss grupptillhörighet egenskaper som i och för sig kan finnas inom gruppen (precis som sådana egenskaper återfinns hos alla grupper).

  Artikeln i sydsvenskan var väl ett rätt bra exempel på något helt annat, nämligen gott polisarbete när brott begåtts.

  SvaraRadera
 8. Hej Peter!
  Hatar att vara anonym, men det har sina goda förklaringar som framgår vidare i texten. (Jag vill inte bli hotad av travellers igen!)
  Ditt svar till "Anonym #1" fick mig att tappa hakan totalt!
  Försök att ta in informationen som har blivit framlagd, allt är fakta! Ingen rök utan eld. Denna grupp av människor (Som inte är etniska Romer), är utan undantag ute efter snabba pengar till nästan vilket pris som helst! Det är ingen av dessa som har något att vinna på att vara skötsammare än någon annan i sällskapet! Själv har jag arbetat på en camping i många år, och har med andra ord förstahands erfarenhet (ej "googlad" sådan) med denna grupp (så kallade "travellers"). Numera tar vi aldrig in travellers , vilket i din värld är rasism, i min är det själbevarelsedrift! Utmärkande för dessa är en total avsaknad av respekt för "vanligt folk". De slänger sina sopor och avfall efter utfört arbete därhelst det är enklast, och om man påpekar att detta eller något annat är fel så ber dom en dra åt helvete! Hur det ser ut i hygienutrymmena efter bara några timmar ska vi bara inte prata om. Undantagsvis så kan det hända att man får in en bråkdel av skulden för campingplatsen innan de smiter därifrån. Dessutom tillkommer alla klagomål från andra campingäster som till slut får den hårdaste järnmage att blöda! Personalens psykiska lidande med dessa totalt empatibefriade människor boende på campingen går inte att beskriva.
  Hur mycket pengar dessa människor kostar det svenska samhället, företag och privatpersoner i sanering, städning och stölder varje år är nog ingen som klarar av att räkna ut. Majoriteten av denna grupp för garanterat ingen som helst bokföring eller liknande, den enda skatt de betalar är när de köper diesel till sina bilar och maskiner. Om de nu gör det, jag har själv fått bilen "slangad" av några sådana här personer (Ja, det fanns vittnen!). Travellers är dessutom synnerligen benägna att ta till knytnävarna om de känner sig hotade.
  Det är väldigt enkelt att göra sig en vacker världsbild hemma i soffan eller på kontoret, men tyvärr så finns det mörka moln som vare sig du eller jag kan göra någonting åt. Jag ser mig själv som en synnerligen fördomsfri person, själva ordet fördom är ju liksom ett passerat stadium när man upplevt allt som jag har gjort med denna grupp av människor! Fördom betyder ju faktiskt att man redan innan mötet med någon eller några bestämt att de är si eller så. När den eventuella fördomen är bevisad så är det ju ingen fördom längre! Det som faktiskt är mest sorgligt är ju det faktum att barnen i dessa sällskap, inte får någon möjlighet att gå i skolan. Detta för ju naturligtvis med sig nya generationer som inte vet om något annat sätt att försörja sig än kriminalitet i stort och smått. Det ju måste vara där man kan ändra mönstret, men hur? Bollen ligger hos de brittiska myndigheterna.
  Jaga folk med dyngspridare.....inget jag försvarar på något vis, men jag förstår deras desperation till fullo! När inte polisen kan eller vill hjälpa till så är det tyvärr oundvikligt att det blir så här till slut! Rättssamhället är till för att du och jag och andra normala invånare skall känna oss trygga, men vi kan i förlängningen inte försvara hur stora idioter som helst med detta argument! Hade de bosatt sig utanför din bostad, så hade du kanske också börjat tänka i sådana banor....(Nej jag bara skojade, du hade väl haft något politiskt korrekt sätt att lösa detta om polisen inte hade assisterat!)
  Du måste förstå att det finns grupper utanför vårat vanliga samhälle som är totalt immuna mot våra regler och värderingar. Enda gången de tycker om politiker är när såna som du försöker försvara dem! De har aldrig hållit en röstsedel i sin hand, demokrati är bara något som ger de chansen att finnas! De utnyttjar de svagheter som finns i demokratin på ett mycket effektivt sätt!
  Ja! Jag är faktiskt för demokrati, uppfostrad av en konsumkvittosamlande, kommunalanställd gråsosse till mamma!
  Tack för mig!

  SvaraRadera
 9. Jag undrar mest hur vi i Europa skall kunna lösa problemet med romer och resande. Jag har aldrig stött på en ärlig och hänsynsfull människa av dessa; det handlar alltid om någon form av beteende som totalt går emot allt vad de flesta européer anser vara tillåtet. Nu har jag fått en romsk parkering utanför min lägenhet. Flera av bilarna har körförbud men används dagligen. Alla står olagligt parkerade. Det gapas och skriks till alla dygnets tider. Motorer rusas å det värsta, startkablar dras. Varje dag. Vecka efter vecka. Måste man bilda medborgargarde? Förstår inte romer att det är pga deras hänsynslösa beteende de hatas av alla människor (förutom naiva sosialister som inte har dem i sin närhet)? Alltså - detta är ett seriöst problem. Hur skall man hantera romer utan att vare sig hotas av romerna själva - eller få problem med svensk polis pga påstådd rasism?

  SvaraRadera
 10. Såvitt jag förstår får du inga problem med polisen om du t.ex. anmäler de lagbrott du iakttagit, inte heller om du anmäler störningar i din boendemiljö eller rapporterar felparkeringar (parkeringsvakter/bolag brukar vara alltför alerta). Anmälningar åtminstone till polisen kan ske anonymt om du tror att du skulle få problem med de anmälda.

  Bildar du medborgargarde hoppas jag du får problem med polisen dock.

  Nu skall jag på intet sätt hävda att jag känner många resande/romer men de flesta jag träffat har varit helt "normala" människor. Detta har bland annat skett genom jobbet där vi sedan många år försöker utveckla skolans förmåga att ge barnen en bra skolgång.

  SvaraRadera
 11. Hej Peter!
  "Anonym 1/9-09" här. Tyvärr så måste jag instämma i "Anonym 19/9.09´s" värderingar. Liksom i mitt inlägg om brittiska travellers, så har jag liknande uplevelser med många romer. Vill återigen repetera att det inte är frågan om "googlad" information, utan självupplevd sådan! Jag måste även instämma i ovanståendes upplevelser av romer som högljudda och totalt ointresserade av att anpassa sig till "vanligt Svensson beteende". Att som honom ha dessa som grannar låter som en total mardröm för mig! "Anmäla till polisen", och va fan tror du att det gör för nytta att anmäla folk som verkligen skiter i allt? Jag känner hundratals romer, av dessa är det en familj jag faktiskt kunde tänka mig att bjuda in på en kopp kaffe (inte mer....). Det mesta av det jag tidigare skrev om travellers, är tyvärr också sant angående de flesta resande romer. Inget ont om romer som har anpassat sig till samhället! Dock är det så att deras liv styrs extremt hårt av traditioner. Detta låter ju trevligt, om det nu bara var trevliga traditioner... Men, romer är också väldigt stolta över att inte ingå i det vanliga samhället! Det mest tragiska är dock att barnen ofta inte får chans till en normal skolgång. Jag tror att mycket av detta beror på föräldrarnas ovilja att integrera barnen i vårt samhälle. Många romska föräldrars inställning till skolan är att barnen kan lära sig för mycket av samhällets vanliga normer, och senare ifrågasätta de traditionella romska sedvänjorna. Ja, just det, traditioner! Ta ett "vanligt" jobb, nä, nä, nä. där är det fråga om rena undantag (jag pratar fortfarande mest om resande romer). Jobb för dessa människor innebär nästan undantagslöst olika typer av lureri eller tjuveri ("Zigenare" betyder ju faktiskt skojare!). Min erfarenenhet av Finska "Kali" romer är att tjejerna snor allt de kommer åt, och killarna tar fram kniven om det blir något problem! Om du träffar en äldre finsk romsk man, be att få titta på hans underarmar. Jag lovar att de nästan undantagslöst är totalt sönderskurna på grund av interna uppgörelser!
  En annan intressant sak med denna grupps "traditionella" klädsel är att den enligt mina iaktagelser inte är till för något annat än att försvåra för vittnen att peka ut rätt person! Jodå, jag såg själv när 5-6 killar tog på sig exakt samma tröjor, för att ett antal timmar senare bli kollade av polisen...Ingen blev naturligtvis medtagen till stationen...Kvinnorna har ju alltid samma dräkter, eventuella åsikter om att deras kjolar inte är till för att gömma stöldgods är tyvärr ren lögn! Se mitt tidigare inlägg angående fördomar!
  En annan stor grupp av romer livnär sig till stor del på verktygsslipning, vilket låter oskyldigt och bra. Sanningen är att även detta är rent lureri. Jag känner till fall där personer har blivit hotade till livet om de avslöjar att de har blivit blåsta. Jag pratar om platschefer på större välkända svenska företag! Dessa romer är fantastiskt duktiga på att dölja vad "arbetet" faktiskt kostar, vi pratar om rena fantasisummor när det är dags att betala! De flesta betalar ändå för att slippa erkänna att de har blivit blåsta!
  Bilaffärer med tvivelaktiga fordon (Både när det gäller bilarnas identitet och skick) är också vanligt förekommande. Glöm att du hittar säljaren om det blir problem!
  Jag vill absolut inte att dessa grupper skall behandlas annorlunda än oss vanliga "Svenssons", men varför i hela friden skall de ha rättsliga fördelar på grund av att de är en etnisk minoritet när de bär sig åt som de gör? Detta måste på något sätt uppmärksammas, utan att det blir en massa rasistanklagelser. Hoppas att du har läst och förstått! Jag vet att det finns skitstövlar av alla sorter och raser (inklusive "vanliga" svenskar), men här är det fråga om en grupp som samhället skyddar. Vilket jag och många med mig på ren svenska tycker är åt helvete!
  Alla som har upplevt dessa människor på nära håll, håller garanterat med mig!
  Tack för mig, och ha en riktigt trevlig vår!

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Som syns på videon är det på bonden nyskördade höfält irländarna slog läger.
  Bonden pratade med dom och bad dem åka därifrån.
  Han ringde polisen som inte hade tid att komma.
  Det fältet kommer förhoppningsvis ge ytterligare en skörd.
  I denna höskörd som bondens kor ska äta i vinter,vill han inte ha:
  Öl/läskburkar då de skär upp kornas magar.
  Plastprodukter då de stannar kvar i kornas tarmar.
  Avföring för det gör korna sjuka.
  Jag anser att bonden skyddade sin skörd och kornas vinterföda.
  Vad mer tycker ni han skulle gjort?
  Det är lätt att oja sig över bondens agerande när man inte vet bakgrunden, eller hur?

  SvaraRadera
 13. Vilken video är det du refererar till - så länge sedan jag skrev om LTs märkliga sätt att varje år rapportera om detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den finns på Youtube:
   Hölö 1 - YouTube
   ► 5:00► 5:00
   www.youtube.com/watch?v=htysk893DiI
   8 jul 2009 - Överfört av nissehult1000
   Hölöbor avhyser Irländska Zigenare med hjälp av dyngspridare i Hölö.

   Radera
 14. Ytterst obehagligt att se och höra - kan inte låta bli att undra med vilken rätt denna mobb anser sig kunna jublande driva bort kvinnor och barn som medföljer sällskapet. Med detta sagt är det naturligtvis så att man inte får förstöra växande gröda etc. Att åtgärda har vi polis till. Obehagligt att veta att det finns folk i min närhet som anser det legitimt att hetsa på detta sätt alldeles oavsett eventuella farhågor för skador på nästa skörd.

  SvaraRadera
 15. Gick in här av ren slump. Jag bor på Nackunga gård, Hölö. För att ge lite klarhet i polisens agerande i situationen här i Hölö... Markägaren var där och bad dom lämna platsen och detta ville "asfaltsläggarna" inte. Det förekom inga hot från markägarens sida. tvärtom! markägaren ringde polisen. men polisen kunde inte ta tag i ärendet och då markägaren inte vill ha dom kvar på sin mark hämtar han traktorn med gödselspridare och kör runt om deras husvagnar och husbilar men lämnar en ren stig att åka iväg på.

  Sen om det är rätt att göra så kan man argumentera om hur mycket man vill.
  Men hur mycket rätt har dom att åka ut på en åker och campa där utan tillstånd?

  Vill gärna höra argument som säger att det är tillåtet att helt utan tillstånd åka ut på en åker och campa. hittar ni en lag som tillåter det så vinner ni.

  SvaraRadera
 16. Dessa "asfaltläggare" är inget nytt fenomen, det är tämligen vanligt med bluffligor i staterna, se t.ex. här, det är ett stort problem! http://bradleyasphalt.com/7-warning-signs-asphalt-paving-scams/

  SvaraRadera
 17. Peter Karlberg, vilken jävla tomte du är. Din totala ovilja till att tillämpa rationellt tänkande är häpnandsväckande. Du hänvisar till att polisen ska få göra sitt arbete, tror du inte att just polisen gör sitt arbete genom att kartlägga i form av att hantera mönster? Vid seriemord använder oftast mördaren samma metod och man kan på så sätt hitta vad man letar efter som utredare i bevisbörda.

  Jag förstår väl din poäng att man inte kan veta att det är faktiskt samma människor som var vid plats a som är på plats b. Men du kan faktiskt inte heller veta att jag inte vet att det är så, då du raljerar friskt om andra slutledningsförmåga och vilka fakta de baserar sina slutsatser på. För dig räcker det inte ens med om jag skulle påstå att jag förföljt gruppen ifrån Hölö till Järna, jag kan ju trots allt inte ha ögonen konstant på alla människorna, de kanske lyckades byta ut varandra i ett brunnslock någonstans.

  Vidare vägrar du att besvara hur man som person eller samhälle ska försvara sig när de statsmakterna man litar på inte räcker till. Du förutsätter dessutom en felfri statsmakt där polisens intresse alltid är till 100% medborgarens välbefinnande.... rätt ironiskt med tanke på den historia det partiet du hänger dig till har just kring frågor om demokratiska värderingare. Jag antar att du hellre blir våldtagen och väntar på polisen än att göra motstånd och slippa... och gud förbanne om en grupp människor som observerar rycker in och hindrar, vi vet ju inte, det kanske inte är samma våldtäktsman som härjat så låt oss ha lite överseende med att just du råkar ut för det... vore ju allt för hemskt om vi drog slutsatsen att det var han och det visa sig inte vara det, trots att han utför just en sådan handling i siutationen.

  Anonym är jag för att jag varken vill råka ut för socialister eller någon av de så kallade oskyldiga.

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.