20090718

LTs löpsedel söndag: Viktigt att behålla lugnet

20090718.png

Viktigt att behålla lugnet: "Det gäller att hålla sig så lugn som det bara går, när det från alla löpsedlar och feta rubriker skriks ut att svininfluensan är vår nya farsot och är livsfarlig. Den är ett hot, men det kan finnas bot, så kanske man kan svara när larmet går som värst.

Panik och allt vad det för med sig i form av dåligt under byggda åtgärder är i själva verket ett större hot än själva influensan. Nu väntas massvaccinering i höst här "



(Hittat via LT.)



Häromdagen kunde jag konstatera att ledarsidan i LT låtit sig förledas av samma tidnings nyhetsvärdering och val av intervjuoffer. Det motsatta gäller dock inte dvs när Tomas Karlsson beskriver riskerna med den panik som tidningar genom löpsedlar och rubriker orsakar så gör den tidning han skriver i precis detta. Hela löpsedeln skrek ut detta häromdagen och nu har man låtit webbversionen toppas av de tre smittade i Nykvarn sedan den 16 juli dvs i nu tre dagar (vi får se om de håller ut till måndag). Det skall dock tilläggas att artikel i sig själv är bra - det var löpsedelsn utformning och det faktum att man (kanske av resusskäl) låter artikeln toppa på webben i dagarna tre jag reagerar på. Det senare verifierar jag genom att publicera bilden här bredvid som är en skärmdump av förstasidan gjord lördag kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.