Gadgeten innehöll ett fel

20090710

Demonstration mot Stockholmsprogrammet!

Henrik-Alexandersson.se: Demonstration mot Stockholmsprogrammet!: "Onsdag den 15 juli samlas EU:s justitieministrar i Sverige. En av sakerna de skall behandla är det så kallade Stockholmsprogrammet – som är en allvarlig potentiell utökning av storebrorsstaten i EU.

Nu planeras demonstrationer mot Stockholmsprogrammet på onsdag. I Stockholm, lämpligt nog."

Gott så! Nu undrar jag bara var Mona Sahlin och Ibrahim Baylan har tänkt sig att vi skall samlas - alltså vi sossar som är emot storebror. Känns inte som om vare sig Piratpartiets eller de liberala är till för oss.

Sen blev jag förstås dels lite konfunderad över det faktum att man planerar två demonstrationer samma dag i samma fråga.
Ännu mera konfunderad när HAX ser sig föranlåten att göra följande anmärkning: Detta måste bli värdiga manifestationer för medborgarnas rätt till integritet. Det måste ske lugnt och starkt. (Skulle kravallvänstern försöka ta över, låt dig då inte luras att haka på.) Du har rätt att protestera och att framföra din åsikt under ordnade former. Och det är, som sagt, nödvändigt att göra detta för att makthavarna skall lätta på gasen.
Och faktsikt ännu mera konfunderad när jag går till Stoppa Stockholmsprogrammets wiki och där finner en pdf som är något slags flygblads/pamflettunderlag som dels bara finns i en version på engelska, dels innehåller ett upprop mot flyktingpolitiken (det senare säkert ok i sig men känns som en annan fråga).

Jonas Morian har också uppmärksammat demonstrationen. Fler hittas på Knuff

8 kommentarer:

 1. Det är inte piratpartiets demonstration, utan partipolitiskt oberoende pirater som deltar i den stora stockholmsprogram-demonstrationen som arrangeras av främst Aktion mot Deportation. Flyktingpolitiken är en integrerad del av progarmmet, det är väl inte konstigt att den tas upp?

  SvaraRadera
 2. Blir lite förvirrande med olika sorters pirater men ok (och bra). Är inte så inläst på Stockholmsprogrammet men du har säkert rätt i att det kan sägas åtminstone ha delar som kan karaktäriseras som flyktingpolitik.

  Tror dock att det är lättare att få folk till demonstrationen om man åtminstone är mycket tydliga med vilka som arrangerar vad tillsammans med vem (och vilka dessa vilka är).

  SvaraRadera
 3. Piratklanen är ansvarig för det block som lyfter integritetsfrågorna under demonstrationen och det är ett partipolitiskt obundet block där såväll Mona Sahlin som Rick Falkvinge är välkomna http://stoppastockholm.se/index.php?title=Pirater_mot_Stockholmsprogrammet

  SvaraRadera
 4. Det här med flera olika arrangörer och allehanda oklarheter ökade nyss i omfattning då jag via Amanda Brihed blev inbjuden till Svart måndags demonstration/manifestation på samma tema, samma tid men annan plats. Dvs när jag läst på lite får man intrycket att de tidigare aviserade samlingsplatserna på Söder nu ersatts av en demonstration i Humlegården, fast Aktion mot Deportation finns inte med bland Briheds uppräkning av medverkande organisationer. Man undrar vad som pågår.

  SvaraRadera
 5. Svart måndags demonstration är på Humlegården!

  Se följande facebook event:

  http://www.facebook.com/event.php?eid=203451095233

  Följande grupper är med på den:
  Nätverket Svart Måndag
  Piratpartiet
  Ung Pirat
  Grön Ungdom
  Miljöpartiet
  Liberalt Nätverk för Integritet

  SvaraRadera
 6. Själv har jag nu bekräftat att jag tänker delta i demonstrationen i Humlegården. Hoppas få med mig mina kamrater i nätverket Sossar mot storebror

  SvaraRadera
 7. Humlegårdsdemon äger rum därför att ovannämnda partier tyckte det var viktigare att synas som partier än att samlas under en stor gemensam demonstration med fokus på frågorna. Södermalmstorg var den första och bäst uppstyrda demon och är fortfarande platsen för alla pirater som lessnat på att Piratpartiet kuppar frågorna från piratrörelsen

  SvaraRadera
 8. Johanna - kan förstås inte uttala mig för alla men såvitt jag vet så drivs de flesta av de "partier" du talar om av ett stort engagemang mot storebrorssamhället och alla är genuint intresserade av att stoppa Stockholmsprogrammet. Frågor relaterade till integriteten har ju faktiskt engagerat en massa fok som vanligtvis inte deltar i demonstrationer, gör sin röst hörd i bloggar etc.

  Såvitt jag förstått så var skälet att inte delta i demonstrationen på Södermalm att det uppstod frågetecken kring den manifestationen, framförallt i termer av deltagande från grupper som är mer intresserade av bråk, skadegörelse och liknande.

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.