20100329

Respekt, Jämtin

S lovar att bygga Förbifart Stockholm: "Socialdemokraterna i Stockholm kör över Vänsterpartiet och Miljöpartiet och lovar att bygga Förbifart Stockholm. Det säger Carin Jämtin, Socialdemokraternas oppositionsborgarråd i Stockholm, till DN.se.

– På samma sätt som Moderaterna har kört över Centern och Kristdemokraterna i den här frågan så tycker vi att stockholmarnas majoritetsuppfattning ska få råda och då kommer vägen att byggas, säger Carin Jämtin.

Så om Socialdemokraterna och de fyra borgerliga partierna får fler röster än Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer Förbifart Stockholm att byggas?

– Ja, säger Carin Jämtin.

Och det här är ett löfte från din sida?

– Ja, det är det."

Nu får vi bara hoppas att vi inte får en ny tullaffär, uppgörelsen som förde Stockholm tillbaka till medeltiden - då ingick beskattningsrätt av utombys i stadsrättigheterna. Hyser stor respekt för Carin Jämtin som nu ger detta tydliga besked och tror dessutom att det är helt nödvändigt för ett växande Storstockholm (och sannolikt dessutom taktiskt helt riktigt). Att hon därutöver lovar utbyggnad (och förbättringar) av kollektivtrafiken i samma område är mycket bra - kanske t.o.m tåg som går när det snöar.

2 kommentarer:

  1. Fast det hon lovar är att hon ska bygga en motorväg för 25 miljarder. Kollektivtrafiken ger hon inga tydliga besked om.

    SvaraRadera
  2. Visst är det så Benjamin, kan ju möjligen bero på att det just nu är den förra frågan som diskuteras och där tydliga - bekräftande - besked behövs. Citybanan är ju redan igång och väl en förutsättning för en hel del som skulle kunna göras för den spårbundna trafikens utveckling.

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.