20100330

Linderborg har rätt

Bara arbetarrörelsen kan stoppa högerextremismen
: "”Jag fattar inte att de kan låta en sverigedemokrat få prata oemotsagd”, säger Amanda och slänger ihop sin frukostmacka.

Men mannen i köksradion är ingen sverigedemokrat. Han heter Tobias Billström och är moderat migrationsminister. Han föreslår att flyktingbarn som kommer hit ska skickas tillbaka till barnhem, som ska finansieras av Sverige – ett förslag som i första hand drabbar ungar från länder som sargas av svenska vapen

Bra idé, tycker Hanne Kjöller i liberala Dagens Nyheter – men hon vill modifiera förslaget: Engelsktalande tonåringar kan få stanna, men mindre barn som förvirrat sig hit och inte kan göra sig förstådda på något språk ska ut. För det mår de bäst av."

Nog är det så att Åsa Linderborg har rätt. Ändå finns det skäl att varna för att även partier som definieras som vänster lätt smittas av samma sjuka som drabbat Billström och Kjöller - som vi också ser hos vänsterpartier i andra europeiska länder. En del tycks faktiskt tro att det är inskränkningar av asylrätt, inskränkningar av flyktingars rättigheter (t.ex. att bosätta sig där de vill) som skall både lösa de problem vi har med integrationen och ta udden av mer framlingsfientliga grupper. Det förhålller sig tvärtom - det är när vi står upp för nya svenskars rättigheter - otvetydigt och förstås generöst - som vår politik kommer att få massivt stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.