20100328

Jag tände på

Sverige släckte lyset: "När stafettpinnen lämnades över till Sverige, för andra året i rad, var det många som ville vara med: kommuner, företag, organisationer, myndigheter.
Och så vanligt folk.
"

Deltog inte alls i spektaklet. Patetisk manifestation. Tände på så mycket jag orkade. Tomgångskörde bilen lite extra för säkerhets skull:) och hade faktiskt tänt i hallen lite extra länge. Inte ofta jag länkar till Jinge men här får han lite cred.

Men det är klart - riktig vinter i Sverige, jordbävning i Chile och på Haiti, vulkanutbrott på Island - allt kan förstås förklaras med den globala uppvärmningen. Fortfarande ingen som från skoltiden kommer ihåg att isen låg kilometertjock precis just där du bor för bara 10 000 år sedan - eftersom det hänt flera gånger i jordens historiakanske, men förstås bara kanske, kan det hända igen. Enfalden sprider sig - numera också till offentliga institutioner (kommuner och liknande) som deltar i eländet.

Tidigare räckte det med att skrämma folk med helvetet om de inte uppförde sig "korrekt". Numera används andra hot - världens stundande undergång har dock alltid funkat. Räcker inte det tar vi till terrorism och när även det tycks förlora sin kraft ger vi oss ohämmat på muslimerna, som ju hotar att förgöra allt vi håller kärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.