20100128

Karin Ahlborg: Coop är inte ideellt

Karin Ahlborg: Coop har lyckats reta upp kunderna - igen | Karin Ahlborg | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet: "Priser förhandlas och omförhandlas och ingen av matkedjorna drivs på ideella grunder."

Låt mig först konstatera att jag ogillar när någon gör sig till talesman för - i detta fall - COOPs kunder. Jag är en sådan och tycker att det är utmärkt att de pressar i verklig mening vinsdrivande leverantörer. Dessutom gör det mig i detta konkreta fall ingenting om Leksandsbröd försvinner från hyllorna.

Därefter vill jag ifrågasätta Karin Ahlborgs syn på COOP. COOP ägs såvitt jag vet av Kooperativa förbundet (möjligen ihop med nordiska kamrater). Det är väl baserat på ekonomiska föreningar och det finns väl ytterst inga andra ägare än kunderna. Vet inte hur man kan definiera ideellt men något vinstintresse av det slag som ett aktiebolag normalt har finns ju inte så viss skillnad jämfört med ICA föreligger faktiskt.

1 kommentar:

  1. Kooperativa Förbundet, KF (!) och Oriola-KD, som äger Kronans Droghandel har tillsammans köpt ett stort apotekskluster ! Det var mer väntat att Investor tillsammans med en partner skaffade sig ett eget apoteksmonopol genom köp av samtliga sjukhusapotek som levererar varor till sjukhus och vårdinrättningar.
    Inte sant?

    Eva

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.