Gadgeten innehöll ett fel

20100107

Bättre sent än aldrig

Nej, nu räcker det.: "Man kan inte i kriget mot terrorn tillåta vilka metoder som helst.

För varje sådant steg som tas så vinner terrorn. Det demokratiska samhället med dess lagar och normer, tolerans och integritet för den enskilde individen bryts sakta men säkert ned. Terroristerna vinner. Demokratin bryts ned. Vem ska skydda individen mot staten när demokratin inte längre klarar av att skydda individen mot staten."

Kent Persson har kommit till insikt - enough is enough. Varje sådant hjärta som vinns för kampen mot urholkandet av vår demokrati och för ett öppet, demokratiskt samhälle är ett steg i rätt riktning. Men se bara hur lätt det går att provocera fram ytterligare inskränkningar i det godas namn - skicka en lättklädd man från någon stad i Afrika via någon europeisk till USA med lite sprängmedel (utan bagage, utan ytterkläder) och låt vederbörande tas omhand av medresenärerna så kan man hitta på allt möjligt roligt som t.ex. nakenskanning. Gör det vart 8:e år:

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Terror 2.0 by Yemen
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorHealth Care Crisis


HAX har (tror jag) myntat det begreppet "säkerhetsteater" och visst är det uppenbart att det är ett slags skådespel, om än med mycket konkreta former av inskränkningar i människors rörelsefrihet. Kolla bara på den menatlitet som präglar alltför många av dessa säkerhetsvakter som befolkar kontrolerna på flygplatserna. Hur effekltiva dessa är illustreras väl av ett klipp jag hittade hos HAX.

1 kommentar:

  1. Slående! Jag satt med en kompis brorsa, som jobbar i tullen (Norge) och han sa att det var bara afrikaner som smugglade knark. Därför kollade de alla svarta. Han blev svarslös då jag påstod att jag på fem minuter i Oslo skulle kunna skaffa honom vilket knark som helst. Hur har det kommit in? "Tänkte inte på det."

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.