Gadgeten innehöll ett fel

20100125

Digitalisera och frigör offentlig information

syneförrättning för att digitalisera kulturen: "Socialdemokraterna vill göra en kraftsamling under hela nästa mandatperiod för att ta till vara den digitala revolutionens ökade möjligheter att sprida kultur till fler.

Socialdemokraterna vill mobilisera den statliga kulturpolitiken och genomföra en syneförrättning av hur museer, bibliotek, teatrar, konsterhallar och andra gör sin verksamhet tillgänglig digitalt, samt en översyn av den digitala revolutionens effekter på kulturskaparnas inkomster och villkor. Denna satsning presenterade partiets kulturpolitiska talesperson Leif Pagrotsky idag på en träff med de fyra senaste S-kulturministrarna: Margot Wallström, Marita Ulvskog, Bengt Göransson och Pagrotsky själv.

"

Det här förslaget är helt enkelt lysande. Ska jag ha någon synpunkt så skulle det väl i så fall vara att syneförättningar behöver göras på alla områden där staten/kommunerna sitter på information som borde göras fritt tillgänglig för de som betalt den dvs skattebetalarna och för komande generationer av sådana dvs utbildningsvärlden. Vi ligger långt efter våra brittiska vänner också på detta område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.