20100131

Grattis till Kulturbloggen!

Kulturbloggen är Socialdemokraternas mest inflytelserika blogg: "Socialdemokraternas lista toppas av Kulturbloggen, som drivs av Rosemari Södergren (och även hyser ett par andra skribenter). Kulturbloggen är inte en renodlat politiskt blogg, utan består till största del av kulturrecensioner och kulturbevakning, där de gjort sig kända för att vara snabbare och mer ambitiösa än gammelmedias bevakning. Med stor regelbundenhet blandas dock detta up med Rosmaris politiska bloggposter. Kulturbloggens läsare lär vid tillfälle ha önskat att politiken ska försvinna, men det gör den inte. Och eftersom Rosemari når längre utanför de politiska kretsarna än de flesta andra blir hennes inflytande i de frågor hon skriver om stort. Det som kanske imponerar mest är att där de andra S-bloggarna byggt upp varandra genom ett flitigt länkande politiska bloggare emellan har Kulturbloggen i hög grad gått sin egen väg och får mycket av sitt inflytande från icke-partister. Det är starkt jobbat. De som följer Politometern har också noterat det här konsekvent är en av de mest aktiva bloggarna.

"(Hittat via knuff.)Ranking är inte mitt favorittema, det vet alla som känner mig. Ändå är det förstås svårt att låta bli att gratulera mycket duktiga Rosemari Södergren - så här kommer några dagar sent ett stort grattis och en stor kram till Rosemari!

De tio enligt Politometern mest inflytelserika s-bloggarna är

1.Kulturbloggen (Rosemari Södergren) S

2.Peter Andersson – med rätt att tycka (Peter Andersson) S

3.Promemorian (Jonas Morian) S

4.Alliansfritt Sverige (Fem skribenter från S, V och Mp) S

5.Mitt i steget (Johan Westerholm) S

6.Erik Laakso | På Uppstuds (Erik Laakso ) S

7.In Your Face (Kristian Krassman) S

8.HBT-sossen (Alexandra och Åsa Einerstam) S

9.Claes Krantz (Claes Krantz) S

10.[S-BUZZ] (Johan Ulvenlöv) S

Själv återfinns jag faktiskt med två placeringar. Dels min riktiga blogg som av olika skäl inte fungerat under 2009, den har placering 28, och dels med denna reservblogg som återfinns på plats 72. Skrev jag bättre förr?

s-bloggarnas relativa framgång under senare tid, och Martina Lind beskriver det som en väloljad bloggmaskin, är mycket positiv. Väl att märka är dock att denna maskin bara servas av partiapparaten, inga påbud, inget censurerande. Istället tips, förhandsinformation och liknande. Sköts mycket bra med Johan Ulvenlöv som centralfigur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.