Gadgeten innehöll ett fel

20090610

I vinnarhålet

Johanna Graf: Bingo, bingo, bingo, bingo...: "Man kan glädjas åt att man fortfarande är största parti. Man kan se politiken som nån slags match det bara gäller att vinna.

Eller så kan man ägna sig åt att diskutera vad som är de viktiga nutidsproblemen Man kan grunna över förlängningen på trenden att (S) ökar i avfolkningsbygder och minskar i tillväxtregioner. Man kan lägga sin tid på att formulera en vision för framtiden. Så att man vet vad man vill göra med den där makten om man "vinner" den."

Johanna Graf tycker till och har helt rätt när det gäller. Glad att man inte är den enda som tänker så (och dessutom inte den enda som reagerar på metaforer hämtade från idrottens värld när de används i politiken).

4 kommentarer:

 1. Vad tyckte du om ända in i kaklet då?

  SvaraRadera
 2. Är väl i samma kategori - jag tänkte på simning!

  SvaraRadera
 3. Och jag är inte säker på att det är politiken som måste omformas. Hur var det nu - man kan bara sälja ett budskap om säljaren är trovärdig. Själv är jag tvärsäker på att vi fått ett maffigt lyft även i storstäderna om man haft modet att satsa på Evin Cetin - som både appellerar till medelklassen, och till våra trognaste.
  Och säg då att vi fått trettio procent - hade det då ändå varit fel på politiken? Jag lägger en hel del av skulden på den bleka kandidatskaran, vilket tycks vara hyfsat oförskämt har jag begripit. Men också på organisationen - i Stockholm har det facklig-politiska samarbetet varit riktigt uselt

  SvaraRadera
 4. Det finns säkert flera faktorer som bidragit till resultatet. Viktigast och helt avgörande, är i alla fall jag övertygad om, är politiken/budskapet. Även om jag la min röst på Evin Cetin och nog bidragit till ett eller annat ytterligare kryss så är jag inte lika trosviss. Lika väl som vi måste rensa bort de löjliga idrottstermerna måste vi rensa bort personfixeringen. Vi skall vara ett parti som driver en visionär politik året runt och som går till val på att förverkliga den. För storstäderna har vi ingen vision, tror inte vi har det för resten av landet heller.

  Sen är det klart att vi måste ha kandidater som är starka, som kan företräda vår politik - men igen, om budskapet är svagt hjälper inte detta (FP-effekten skulle möjligen kunna sägas motbevisa detta förstås). Evin Cetin har formulerat delar av en möjlig europavision t.ex. när det rör ett i verklig mening öppet Europa. På frågor om t.ex. integritet, fundamentala demokratiska frågor har jag inte sett något motsvarande. På frågan om hur jobb skapas har jag varken sett henne eller någon annan i partiet ha en vision som ju måste omfatta världen i dessa globaliseringens tidevarv.

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.