Gadgeten innehöll ett fel

20090612

Avslöjande: Förbluffande högt stöd för Mona Sahlin

AVSLÖJANDE: Ny kris för socialdemokraterna efter valet: "AVSLÖJANDE. Var fjärde förtroendevald socialdemokrat i landet har lågt eller mycket lågt förtroende för sin partiledare Mona Sahlin. Samtidigt säger var tredje socialdemokratisk politiker att förtroendet för Sahlin påverkats negativt av det usla valresultatet. Det visar en unik undersökning bland 1 500 förtroendevalda socialdemokrater som Politikerbloggen och TV4Nyheterna ikväll kan presentera.

Se mer i TV4Nyheterna ikväll klockan 19 och 22."

Artikeln på Politikerbloggen kunde förstås lika gärna ha haft rubriken ovan och refererat siffrorna från undersökningen helt annorlunda, inledningen skulle då låta ungefär så här:

3 av 4 förtroendevalda socialdemokrater har högt eller mycket högt förtroende för sin partiledare Mona Sahlin. Bara var tredje socialdemokratisk politiker uppger att deras förtroende för partiledaren har påverkats negativt av resultatet i EU-valet.

Andra som kommenterat "avslöjandet": Henrik Alexandersson, Peter Andersson, Knuff

2 kommentarer:

 1. Ett av problemen med denna oseriösa undersökning var att det inte fanns någon möjlighet att vara neutral i frågan om förtroendet hade minskat eller ökat i och med valresultatet.

  För min del har mitt förtroende vare sig ökar eller minskat för Mona Sahlin. Har inte ens tänkt i de banorna. Men jag kryssade i en 4 där eftersom jag insåg vad man var ute efter. 4 skulle vara något högre förtroende. Nån som inte var riktigt vaken kanske kryssade en 3:a vilket innebär något minskat förtroende.

  Om nån frågar så kan det vara bra att påpeka detta

  SvaraRadera
 2. Nu tror jag förstås att det var två negativa och två positiva men lite osäker. Så brukar man konstruera svarsalternativ för att annars svarar de flesta med det neutrala mittalternativet.

  Jag tycker problemet ligger i hur man redovisar resultatet vilket jag försökte visa.

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.