20090625

Du och bror - kapsejsat rättsväsende

Rättsväsendet är genomkorrupt: Först var det godkännandet i tingsrätten att privatpoliser ska ha större befogenheter än vanlig polis och sen var det hovrätten barocka och hialösa bedöming i jävsfrågan. Dte spela inte heller nån roll om man med hjälp av olika juridiska spetfundigheter kan få det till att Norström inte är/var jävig i rättegången mot The Pirate Bay. Det spelar ingen roll, för hos oss alla, i det allmänna rättsmedvetandet är han korrupt och jävig.Hovräten har dömt det svenska rättsväsendet till en förtroendemässig kräftgång som ingen vet var den ska sluta. Det är mycket allvarligt""(Hittat via Knuff.)Valde bra en i högen med kommentarer kring hovrättens utspel i jävsfrågan.
Jäv är en situation där en beslutsfattare kan tänkas vara partisk, eller en juridisk invändning mot en sådan situation. Den som invändningen riktas mot är jävig. Syftet är dubbelt: dels att hindra att sådant som inte hör till saken får bestämma utgången, dels att hindra att misstanke uppstår om att beslutet inte är fattat på saklig grund.

Jäv. (2009, april 1). Wikipedia, . Hämtad 20.01, juni 25, 2009 från http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=J%C3%A4v&oldid=8900305.

Om en beslutsfattare deltar i handläggningen av ett ärende i vilket han har en förutfattad mening demonstrerad genom t.ex. föreningstillhörighet. Misstanke uppstår ju fullständigt naturligt då om att beslutsfattaren inte kommer att vara opartisk, inte kommer att fatta beslut på saklig grund. Svårare än så är det inte.

Fler om detta: Knuff och Knuff och Knuff

PS Mumma för Piratpartiet - etablissemanget verkar ju verkligen inte fatta någonting DS

3 kommentarer:

 1. Tack!
  Bra att du sätter det vi alla känner i så bra ord.

  Fortsätt slå på stora trumman!

  PP 2010!

  SvaraRadera
 2. Tack för värmande ord. Själv fortsätter jag med att envisas med att tro, hoppas, önska,vilja (välj själv) att det åtminstone ska gå att få en gammal frihetsrörelse som socialdemokratin att förstå.

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.