Gadgeten innehöll ett fel

20100402

Ta initiativet i utbildningsfrågan

Politiken och framtiden Sahlins trumfkort mot Reinfeldt: "Dagens mätning har en punkt som är intressant. Trots det ständiga talet om Reinfeldts höga förtroende får Sahlin i princip samma förtroende som Reinfeldt i frågan om vem som "ingjuter hopp om en bättre framtid.." Med sedvanlig, stor reservation för dessa mätningar är ändå helheten med förtroendet för politiken och en Sahlin som lika mycket som motståndaren står för framtidshoppet väldigt intressant. "(Hittat via knuff.)Karin Bergh tror dock att bristande förtroende i opinonsundersökningar beror på att Sahlin är kvinna. Sannolikt inte säger jag. Andersson har nog mera rätt och senast idag läste jag en debattartikel signerad av Sahlin (m.fl.) som definitivt pekar i en annan riktning, en riktning som just fokuserar en politik som syftar framåt, i detta specifika fall utbildning:

För tidigare generationer har politiken varit inriktad på att lösa problem, uppmuntra studieflit och ambition, och ge fler människor större möjligheter. Det kan den göra igen. Våra barn ska ha minst lika bra eller bättre möjligheter än vi själva fick. Sverige behöver en möjligheternas skola.


Kompletterat med en strategi för digitaliseringen av skolan så börjar en vinnande och framförallt framtidsinriktad utbildningspolitik ta form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.