20100407

Kvinnliga mördare borde få livstid

Mordet hotar hela Sveriges framtid: "Vår framtid som civiliserat land står och faller med hur vi hanterar mordet i Landskrona."

Inte vet jag, men sannolikt är väl inte händelsen i Landskrona möjlig att karaktärisera som mord. Tror att dråp verkar vara en rimlig rubricering alternativt vållande till annans död - av de initiala skildringarna av händelsen verkar det inte förekomma något uppsåt att döda, bara en situation som urartar och en gärningsman som helt tappar kontrollen. Man undrar vad som föregick det. Detta inte sagt som något försvar, bara ett konstaterande av att Anders Westgård gör sitt bästa för att hetsa fram den situation han varnar för (liksom den tidning i vilken han verkar). Självfallet är det viktigt att brottet klaras upp men Sveriges framtid hänger faktiskt inte på detta.

Westgårdh är dock inte ensam - Elisabet Höglund har upptäckt att kvinnor inte straffas tillräckligt hårt. Hon anser sig dessutom kapabel att yttra sig om människors psykiska hälsa med större auktoritet än majoriteten i Socialstyrelsens rättsliga råd. Dessutom menar hon att man tydligen inte kan tillfriskan från en allvarlig psykisk störning och att de som döms till vård, underförstått, förstås skal spärras in på livstid, de kan ju begå brott igen. Ett bra exempel på det Westgårdh skrev "för tankarna till samma medeltid".

2 kommentarer:

  1. "Anders Westgård gör sitt bästa för att hetsa fram den situation han varnar för (liksom den tidning i vilken han verkar)."

    Vakna... om media hade skildrat verkligheten kring integrationsproblematiken istället för att blunda för valda delar så hade luften varit lite friskare nu. Med "verklighet" avser jag den miljö & de problem som människor möter i ex Göteborgs förorter. Jag avser inte den verklighet som politiker och media tror sig skildra genom att mässa PK-mantran.

    SvaraRadera
  2. Jag lever själv efter den enkla visdomen att skitstövlar finns i alla samhällsklasser och grupper. Invandrare, som inte ens i sig är en enhetlig grupp, är inget undantag. Det återfinns psykiskt störda människor som dödar andra överallt i samhället. Varför man försöker göra en tragiskt händelse som den i Landskrona till billig politisk propaganda bör propagandisterna ställas till svars för.

    I sakfrågan så skall den mistänkte ställas inför domstol, dömas eller frikännas och vid fällande dom tilldömas straff emligt de lagar som råder i det land där brottet begåtts. Det är det enda hedervärda. Resten är skit och sålda lösnummer.

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.