Gadgeten innehöll ett fel

20100424

Något om partistöd, presstöd m.m.

För en oberoende vänsterpress: "Det finns säkert en hel del som inbillar sig att autonomi bara är ett tufft italienskt 70-talsbegrepp eller en ursäkt för att få visa upp sig i en chic rånarluva då och då. I själva verket är det en förbannat viktig princip. Att stå oberoende från staten åtminstone när det gäller direkt finansiering av verksamheten är ovärderligt. Om det innebär att man inte längre kan ge ut en trist veckotidning så får det vara så. Att vara beroende av ett stödsystem som möjliggör miljoner i bistånd till fascister är en mycket god anledning att fundera över vad man egentligen sysslar med."

Att politiska partier och organisationer, opinionsbildande medier osv borde vara oberoende av statsmakten är ju egentligen en självklarhet. Därav följer att såväl partistöd som presstöd borde upphöra. Dock - skall det finnas skattefinansierat stöd till press bör det förstås vara helt oberoende av vilka åsikter den eventualla publikationen/publisisten förmedlar.

Problemet är ju inte att en tidning som Nationell Idag meriterar sig utan att det finns 2000 människor som tycker att det är en läsvärd publikation.

Via Dorian hittar jag förresten Odla ditt klasshat. En organisation som å ena sidan meddelar det vi alla vet, nämligen att vi lever (fortfarande) i ett klassamhälle och att detta återskapas kontinuerligt, å den andra blandar ihop klass och lönenivå på ett sätt som tyder på bristande analys. Sen tycks en tung aktivitet i organisationens verksamhet vara att ordna sightseing-turer för att titta på överklassens bostäder!

3 kommentarer:

 1. Tack Peter


  "Odla ditt klasshat" helt fantastisk blogg!
  Synd att man inte bor där nere i götet. Hoppas de öppnar filial här i Umeå så man kan ansluta sig till nån bussresa....

  SvaraRadera
 2. Du kan ju ordna resorna själv - Sethson buss AB!

  SvaraRadera
 3. Sjuka och avundsjuka människor, ett tidigt förstadie till Baader Meinhof mentalitet ... inte förvånad att Britta Sethson nappade direkt ... :(

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.