Gadgeten innehöll ett fel

20100413

Bra artikel av Mona Sahlin

Vi har omprövat politiken – här är våra fyra nya mål: "Socialdemokratin är en frihetsrörelse. Under hela vår historia har vi kämpat för den enskilda människans möjlighet att välja sitt eget liv. Det har handlat om rätten att tycka och tro som man vill och rätten att bilda fackföreningar, om rösträtten och rätten att organisera sig politiskt. Men också om kamp för rimliga arbetstider, rätten till semester, pensioner och trygghet vid arbetslöshet, sjukdom eller föräldraskap.

...

När utanförskapet och klyftorna ökar blir det svårare för människor att förverkliga sina drömmar. Friheten minskar.

Vi vill vända den utvecklingen och i stället ta vara på människors kapacitet.

...

Vår idé bygger på att du – oavsett din bakgrund, oavsett under vilka förhållanden du föds – ska ha möjlighet att förverkliga ditt livs drömmar. Det handlar om frihet på jämlikhetens grund.

...

Frihet förutsätter jämlikhet. Och frihet är att ge individen fler möjligheter att växa, att leva ett rikare liv, att nå framgång och att förverkliga sitt livs äventyr. Alla vinner på att de möjligheterna är stora i vårt land. Friheten ökar när jobben blir fler och klyftorna minskar – inte med fyra år till av motsatsen."





En mycket bra artikel av Mona Sahlin från dagens DN. Johan Ulvenlöv sammanfattar. Stora frågan är förstås hur alla de jobb som krävs för att målen skall nås, precis som Peter Andersson konstaterar, faktiskt skall uppstå. Det kommer att kräva en ekonomisk tillväxt av betydande mått och förutsättningarna för detta är förstås att en mängd branscher måste ges ytterligt förmånliga villkor. Halva läxan är gjord.

Men sen retar jag mig förstås på "mitt lag" som inleder klippet om vallokomotiven - sluta omedelbart med fåniga sport"metaforer".



2 kommentarer:

  1. Visst blev man glad, men nog är det underligt att i ett antal dikstriktskongresser runt om i landet så bar partistyrelsens utsända fram ett helt annat budskap om återgång och återupprättande av den tidigare politiken.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr - så fort man hör något konkret så är det återställare/återgång. Kunde ju inte låta bli att göra reflektionen kring vallokomotiven - representerar ju i stort sett bara folk som är ansvariga för det gamla. På området jobbtillväxt finns ju heller inget nytt, visionärt, framtidsoptimistiskt.

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.