Gadgeten innehöll ett fel

20100211

Inte mitt krig

Klent rustad frälsningsarmé: "Jag är inte en del av detta. Denna fars eller parodi sker utan mitt samtycke. I min liberala världsbild är detta teatraliska trams som nu utspelar sig början till slutet av Sverige som vi känner det. Vi har kastat bort vårt bästa kort för att behaga den amerikanska supermakten, och den sittande alliansregimen likväl som tidigare socialdemokratiska ministärer har gemensamt sålt ut Sverige till något som är oss främmande.

Vi har bytt förhandlingar, kompromisser och frihandel mot religöst dopad intervention med vapenmakt. Det är inte bara Palme som roterar i sin grav, utan en hel rad av tidigare politiska trotjänare. Detta är inte Sverige! Ta därför hem denna frälsningsarmé och låt USA utkämpa sitt eget krig."

Om vi bortser från passusen "min liberala världsbild" som man faktiskt bara behöver stryka liberla (gärna ersatt med socialistiska) så är det bara att instämma i 之乎者也:s text.

Något helt annat än det dravel (ursäkta språkbruket) vår högt vördade förre utrikesminister Jan Eliasson häver ur sig. I Eliassons värld blir ockupationer fredsuppdrag, där förlorade jag förmågan att följa med. Sen upprepar han - som så många andra krigshetsare (som desutom värderar afghanska liv så lågt) - mantrat om FN-missionen påspädd med allt elände kvinnor och barn kommer att drabbas av. Parollerna från USAs krig i Vietnam, från den sovjetsiak ockupationen av Afghanistan måste dammas av.

Sverige ut ur Afghanistan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.