20100227

Får man svära i kyrkan

Regeringen dumpar praktikanter på myndigheterna: "Regeringens nya praktiksatsning skulle ge upp emot 100 000 tillfälliga jobb.
Hittills har bara ett fåtal levererats och nu kräver regeringen att statens myndigheter rycker ut."

Något förfärligt tycks ha inträffat. Staten, i form av regeringen, riktar krav mot staten, i form av myndigheter. Idén tycks vara att myndigheterna skall skaka fram rejält med praktikplatser till arbetslösa (som fortsatt räknas just som arbetslösa). Partikamraten Peter Andersson tycker att detta är
Det yttersta av trixande med jobben - Arbetslösa görs till statstjänstemän
. Själv har jag länge drivit frågan om att på kommunal nivå göra just detta - alltså ge arbetslösa (de jag fokuserat på då är arbetslösa flyktingar) praktik/sysselsättning inom den kommunala verksamheten. Det har inte varit särskilt framgångsrikt eftersom verksamheterna tycks vara mästare i att komma på invändningar.

Jag är osäker på om Lyftet som regeringsens satsning tydligen kallas är den optimala modellen. Att skapa möjligheter för arbetslösa att kombinera jobbsökande med praktik/sysselsättning är däremot utmärkt. Att tvinga myndigheter (i den mån de inte själva fattar vilka möjligheter detta innebär) är också helt rimligt.

PS Som företagare vid sidan om ser jag också möjligheter, hopas alltså att även Kantro kan delta i detta. DS

2 kommentarer:

  1. Hur vågar du ifrågasätta sanningen att detta bara är moderat valtaktik. De arbetslösa är vårt folk, så håll era borgerliga tassar ifrån dem, så att vi kan få vinna valet.

    SvaraRadera
  2. Jag ödmjukar mig:)

    Får mig att tänka på Knuff

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.