Gadgeten innehöll ett fel

20091229

Filosofiskt haveri

”Anti-parti” kan stoppa SD: "VALET 2010 Sverigedemokraterna kan få en vågmästarroll i riksdagen efter nästa val. Men genom att övriga partier gemensamt bildar ett ”anti-parti” som alltid röstar tvärtemot SD kan partiets inflytande kvittas bort, skriver Martin Peterson, docent i filosofi."

Man kan tydligen bli docent i filosofi utan att kunna se de logiska problemen med sitt eget filosoferande. Martin Peterson har fått en idé som "på intet sätt är odemokratiskt".

1. Att följa Petersons recept innebär en ytterligare förstärkning av SDs argumentation när det gäller just att bli stigmatiserade, bli behandlade som paria av etablissemanget, hindras att föra ut "sanningar" i media etc. Fullständigt idiotiskt att spela dem i händerna på det viset.

2. Ett antal hundra tusen medborgare kommer (om nu partiet verkligen skulle komma in i riksdagen) att ha röstat på SD. Om nu Petersons metod skulle fungera så innebär det ju att de etablerade just idiotförklarar dessa och gör deras röster helt värdelösa - i en demokrati?

3. Problemet med SDs ev inflytande är faktiskt inte i första hand ett tekniskt problem i de beslutande församlingarna. Problemet är att etablerade partier själva låter sig drivas i främlingsfientlig riktning, försöker "blidka" delar av de potentiellt främlingsfientliga väljarna. Det sker hela tiden och tar sig uttryck som angrepp på asylsökandes rätt att välja var de vill bo och allehanda "skärpningar" av regelverket kring undervisning, språkkrav, anhöriginvandring etc.

Uppdatering: andras kommentarer i ämnet kan bl.a. läsas på HDs ledarblogg och förstås via Knuff.

3 kommentarer:

 1. Ja, hå hå ja ja. Den där debattartikeln kunde lika gärna ha varit spinn från SD-kammarna. Kanske den är det..?

  SvaraRadera
 2. Ja det var väl det vi sa hela tiden:
  Flyktingar ljuger om att de suttit 18 dagar i en container (fantasifullt tecknad av Aftonbladet med "lönnfack" och allt).

  Att höra fulmedias försvar för detta asylbedrägeri är fullkomligt skrattretande:

  "Google översatte deras berättelse felaktigt"

  Nä är man realist så behöver man inte ljuga och trixa. Välkommen till Sverigedemokraterna.
  Vi talar om hur det ser ut i verkligheten.

  Klart att sanningen är illa hörd av de mytomaner som vill ha fortsatt massinvandring.
  Då tål man inte Sverigedemokrater helt enkelt.

  Sd i Riksdagen i sept 2010 (263 dagar kvar!)
  UncleBob

  SvaraRadera
 3. Förutom ett demokratiskt och mentalt haveri var det kanske även en teknisk praktvurpa med ett anti-parti som skulle rösta tvärt emot sd i alla frågor. Ingen utanför en eventuell sd-grupp lär i förväg och exakt veta hur eventuella sd-ledamöter kan komma att rösta - såvida det inte finns dolda mikrofoner i riksdagshuset förståss. :)

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.