Gadgeten innehöll ett fel

20091223

Dela på notan rättvist

Att dela på notan (om misslyckade klimatförhandlingar): "“Ni i den rika världen åt en riktigt fin frukost. Sedan åt ni den bästa av luncher. På kvällen åt ni en middag med fler rätter än ni kunde hålla reda på. Till slut, när ni skulle avsluta med en kopp kaffe, fick vi fattiga länder komma och sätta oss vid bordet. Snart var kaffet uppdrucket, och då utbrast ni: ‘Let´s split the bill’”

Eric Sundström berättar i AiP om en vän från Afrikas horn
som beskrev klimat-förhandlingarna i Köpenhamn
"

Björn Sundin citerar ett citat från Erik Sundströms artikel (skriven straxt innan Köpenhamnsmötets avslutande). Och även om jag inte delar klimatalarmisternas högljudda oro så kan ju inte COP09 beskrivas som något annat än ett misslyckat skådespel. Mest tydligt är dock att västvärldens ledare (vår egen regeringg inkluderad) ställer orimliga krav på länder som fortfarande har långt kvar til en välfärd som kan jämföras med vår.

De klimatförändringar vi nu ser är inte ens i närheten av de klimatförändringar som inträffat tidigare på jorden - långt innan människornas verksamhet kan antas haft någon betydelse. Det allra enklaste exemplet på detta är att det för inte särskilt länge sedan (mätt med jordiska tidsmått) faktiskt var 1 kilometer tjock is ungefär där jag bor nu. I takt md att det blivit varmare och med viss hjälp av landhöjningen är nu platser beboeliga som inte var det tidigare - det har gett utrymme för mer folk på vårt kära klot. Varför skulle det vara ett statiskt förhållande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.