20100708

Tävlar Norberg med Bodström och Ask?

Stoppa maffia och skadegörelse i Södertälje: "Aftonbladet redovisade för en tid sedan ledarna för de maffiagäng som slåss i Södertälje. Efter tragedin i Landskrona där ett äldre par dödsmisshandlades på en parkeringsplats ställde vi frågan om samma sak kan hända i Södertälje. Svaret vi då gav var ja i stort och smått.


Den övervakning och kontroll som sker av våra fordon på
allmänna parkeringar och offentlig plats i Södertälje är dålig och ofta obefintlig.
Många är de Södertäljebor som finner fordon sönderslagna, stulna eller utbrända i bostadsområden och infarts parkeringar. Än värre är att så få brottslingar lagförs eller avskräcks.

Vi har länge krävt att den ofta obefintliga kameraövervakning av
platser med hög brottslighet och otrygghet ska förbättras i ett samhälle där den sociala kontrollen i samhället alltmer verkar lösas upp. Långt värre är ändå de organiserade kriminella gängen som huserar i vår stad och som nu eskalerat på ett fruktansvärt sätt."

Staffan Norberg, som är en mycket sympatisk person, borde veta bättre. Han framställer i sann opportunistisk anda ineffektiv kameraövervakning (som en del tror ökar säkerheten) som lösningen. Inte bara har han fel i sak, han spelar därmed den (ursäkta överorden) fascistisering vi ser - ett övervakningssamhälle som vida överträffar alla science fiction vi hittis tagit del av. Tävlar han med Bodström och Ask undrar man?

PS Att dessutom skriva "ett äldre par dödsmisshandlades" är ju så pinsamt så man vet inte var man skall vända sig. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.