20100723

Ingen anledning till oro - Westerholm har inte lämnat

Mitt i steget, Johan Westerholms blogg: Om socialdemokratin och piraterna: "Integritetsfrågorna är inte alls oviktiga, tvärtom rör mycket i denna debatt centrala demokratiska värden som samtliga frågor kan sägas omfattas av. Jag har inte lämnat debatten (min fetmarkering) och jag törs påstå att inte heller ledande partiföreträdare har gjort detta, orsaken till den lågmälda tonen finns att söka på andra ställen.
"

Jag är mycket orolig. Det som faktiskt oroar är att det bland de större partierna inte finns något som konsekvent slår vakt om grundläggande demokratiska värden som yttrandefrihet, åsiktsfrihet och frihet från övervakning/avlyssning utan misstanke om grova brott. Det finns faktiskt ingen hejd på övervakningshysterin och huvudskälet till att de rödgröna stod upp mot FRA och annat elände var förstås att det fanns en bred mobilisering mot dessa förslag. När sedan partiet väljer att låta Thomas Bodström som faktiskt inte ens verkar förstå begrepp som personlig integritet och som är/har varit aktiv i den kristna högerns ECPAT kvarstå som talesman i dessa frågor förstärks min oro.

Nu lugnas jag av Johan Westerholm som låter meddela att "Jag har inte lämnat debatten". Detta uttalat i ett inlägg som i övrigt låter som svaret på en uppmaning i stil med - "nu Johan måste du gå in och styra upp!" men det har väl ingen sagt:)

De här frågorna är ingen (eller i alla fall inte bara) en intern debatt. Det här är frågor där arbetarrörelsen tidigt tog strid för allas rätt och har traditioner att försvara men där konsekvensen av inskränkningar förstås drabbar hela samhället oavsett parti- eller klasstillhörighet. Det är frågor där t.ex. Piratpartiet många gånger bättre än vårt parti tar strid, driver diskussionen framåt. De få av oss sossar som engagerat oss djupt i dessa frågor - jag tänker på t.ex. Ann-Catrin Brockman, Erik Laakso och Thomas Hartman - är faktiskt rätt ensamma oavsett kongressbeslut.Technorati Tags:
, , ,


2 kommentarer:

  1. Raoul PETE Joacim Parfalk23 juli 2010 11:38

    Första Vettiga Ni "Dr Watsons" skrivit på VÄLDIGT LÄNGE

    SvaraRadera
  2. Instämmer. Det är skrämmande och oroande med tystnaden hos de gamla partierna om allt som rör integritet etc.
    Hos alla, inte minst hos s!

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.