Gadgeten innehöll ett fel

20100708

Södertälje - vem tillhör maffian

Klockan 10.44 idag ringde jag Easypark för att registrera att jag parkerat min bil i Södertälje (närmare bestämt på Badhusgatan). Någon dryg timme därefter hämtar min bror Magnus bilen för en liten utflykt med våra föräldrar. Då sitter det en s.k. parkeringsanmärkning på bilen påstående att bilen varit parkerad utan att visa att avgift är betald (överträdelse enligt punkt 39). Nu är det ju svårt att på något tydligare sätt ange att man betalt annat än den dekal från Easypark som sedn några år är monterad på vindrutan i bilen. Klockan 13.22 kommer jag på att jag glömt avsluta parkeringen och ringer Easypark igen - kostnad 54 kronor.

Parkeringsanmärkningen innehåller också den sedvanliga utpressningen - betalas den inte inom 8 dagar så får man påminnelse, därefter påförs påminnelseavgift och sedan kronofogden. Den innehåller också uppgifter om hur jag kan göra för att ansöka om rättning (för en anmärkning utfärdad helt grundlöst). Betala måste jag dock oavsett om jag anser den felaktigt utfärdad. Detta, rättningen alltså, kan ske antingen genom ett personligt besök på polisstationen i det distrikt den utfärdats eller så kan man skriftligen göra detta till polismyndigheten. Någon möjlighet att kommunicera detta via moderna medier som telefon (har väl funnits över hundra år), mobiltelefoni eller epost (som funnits allmänt spritt de senaste 15-20 åren) gives icke.

Och detta utsätts jag för i en stad där polisen inte klarar att hålla ordning på de grövre kriminella. Tid för hastighetskontroller har de dock - ett gäng stod på Nyköpingsvägen i morse när jag var på väg till denna "ödesdigra" parkering.

Så här parkerar polisen (obs inte tagna under någon form av utryckning utan snarast mathämtning) själva förresten:

IMG_0123.jpg
IMG_0161.jpg
IMG_0181.jpg
IMG_0196.jpg



Technorati Tags:
, ,





Technorati Tags:


5 kommentarer:

 1. Raoul PETE Joacim Parfalk8 juli 2010 06:27

  MILS MÄN som DITT IB skapar ju o Ökar maffian i "Underrättelseteoretiska AS gamars SYFTE så DU DIN maffia ÄR VÄRST

  SvaraRadera
 2. Jag måste erkänna att jag inte alltid är överens med Raoul PETE Joacim Parfalk men den här gången träffar han mitt i pudelns kärna.

  SvaraRadera
 3. Ja Anders, i såna här lägen är det bara att ödmjukt böja sig för skarpsinnet.

  SvaraRadera
 4. Hmm... Min hemstad...

  Det liknar Paris litegrann... Min nya stad sedan 6 àr... Ja ja, poliserna verkar vara av samma virke...

  Södertälje skulle vara en fantastisk stad om man fick bukt pà oroligheterna och inte jagade boter i olika former...

  Ha det bra i Kringelstan

  SvaraRadera
 5. För det mesta är faktiskt stan allt annat än orolig och riktigt trevlig med bland anant rätt mycket caféer/serveringar. Sen att myndigheter såsom polisen har lite svårt med prioriteringarna och att vi dessvärre har en majoritet i fullmäktige som inte fattar vilken förödande effekt trafik/parkeringsreglerandet har på handeln i centrum är i det stora hela bara förtretligheter.

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.