Gadgeten innehöll ett fel

20090809

Vad säger rubrikerna och om vem

Rekord — positivt eller neutralt? | Bloggtidningen: "Funderar på ordval på rubriker. För mer än tjugo år sedan hände det att journalister diskuterade rubrikerna. Undrar om det försiggår sådana diskussioner idag – när allt ska gå så snabbt?"

Rosemari Södergren får mig att reflektera över Bla bla bla bla, rubriken på en "ledare" i Sveriges största dagstidning. I den uttalar sig Bo Krogvig på följande sätt:
– En lögn tar sig från Bagdad till Istanbul på kortare tid än det tar för sanningen att knyta på sig sandalerna, konstaterar Bosse.


Det uttalandet leder ju osökt in på Björn Anderssons domäner, en man som tydligen hävdar att lögner som han uttalar bara är åsikter varför de inte får ifrågasättas (han raderar och stänger av kommentarer när så görs - se Erik Laaksos referat).

Kanske behövs det en coach för att lösa denna typ av konflikt:-) Anne Skåner har skrivit en underbar betraktelse över mötet med en sådan. Kan man utan erfarenhet och relevanta kunskaper coacha en arbetslös borde man väl kunna coacha människor som inte kan skilja mellan åsikter och fakta.

Hur man undviker bråk kan annars Anders Svensson ge oss vägledning till:
240 personer har omhändertagits på Uppsala Reggaefestival. För hasch- och marijuanarökning. Ingen är förvånad antar jag. Förutom TT:s journalist som verkar lite förvånad över att det inte varit nåt våld eller bråk på festivalen.


För att nu avsluta med att besvara Rosemaris fråga - visst är rekord positivt laddat och den enda aspekt ur vilket någon skulle kunna stoltsera med det begreppet i det aktuella sammanhanget är väl polisen som just mäter antalet ingripanden. Självfallet borde det inte vara en polisiär uppgift att göra sådana ingripanden på en som det verkar lugn och trivsam festival men det krävs ganska radikal förändring av vår absurda politik när det gäller narkotikaklassade substanser för att få en bättre tingens ordning.

2 kommentarer:

  1. hittade din sida av en slump, snällt skrivet...
    hälsningar anne skåner http://blogg.aftonbladet.se/skaner
    anne

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.