Gadgeten innehöll ett fel

20090816

Tydligt av Sahlin

Mona Sahlin satsar på jämställdheten: "– Jag tror inte på att försöka förbjuda vinst. Däremot är jag övertygad om att vi måste ställa mycket högre krav, alltså reglera kvaliteten som skattepengarna måste ge i vården och omsorgen. Det görs inte i dag. Då tycker jag, genom att ha sämre innehåll i vården eller inte ta emot elever med särskilda behov, då plockar man ut skattepengar i form av vinst.
– Så vår väg är att ställa högre krav genom regleringar på innehållet i välfärden, men inte att i lag förbjuda vinst, säger Mona Sahlin."(Hittat via knuff.)Jag tillhörde inte de 500 (är inte det dåliga siffror?) som tog sig till Sickla igår för att lyssna på Mona Sahlins sommartal. Detta av två skäl - det ena var tidsbrist (men sånt kan ju alltid ordnas), det andra var velandet när det gäller plats. Med det senare syftar jag på att hon väljer olika platser varje år - hon borde istället ha behållit Fittja och förorten som plats att bygga en tradition på.

Har inte heller hunnit titta på talet utan bara följt kommentarer i media t.ex. DN och på bloggar. Stämmer det ovan citerade så gav Sahlin ett mycket välkommet besked som dessutom går helt i linje med den ståndpunkt jag drivit i den debatt som startade med Carin Jämtins debattartikel i DN häromveckan. Hoppas detta kan leda till att man slipper läsa fler intellektuellt ohederliga inlägg i den frågan, men det är kanske att hoppas för mycket.

Peter Andersson citerar också Sahlin när det gäller "vinstfrågan" och frågan är hur det citatet skall tolkas
- Kvaliteten i fokus i välfärden. Skattepengar avsatta till skola och vård ska gå till det. Inget annat duger.


1 kommentar:

  1. Klokt av Sahlin, trist bara att hon hela tiden kommer ett stycke efter, att inte någon annan ger sig in i debatten tidigare. Dumheterna får bygga muskler i fred.För själva sakfrågan, kvaliteten i vård och skola, måste lyftas upp till en helt annan nivå. Hoppas att folk upptäcker Välfärdsrådslagets rapport, där finns verkligt bra saker att starta en diskussion utifrån. Men tiden rinner sakta ut allt eftersom framträdande partimedlemmar profilerar sig inför kongressen. Genomskinligt och trist.

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.