Gadgeten innehöll ett fel

20090803

Kantro på första parkett

Saltsjötorget får ansiktslyftning: "Den här veckan inleder kommunen renoveringen av Saltsjötorget som kommer att pågå till våren 2010."(Hittat via Länstidningen.)Det här är både goda och kanske dåliga nyheter för oss som är affäsidkare vid Saltsjötorget. Det är ett torg med potential och just det faktum att man hittills kunnat nå centrum från det här hållet med bil betyder mycket. De näringsställen som finns runt torget drar också mycket folk som bara stannar till för att hämta mat, något som jag dessvärre tror kommer att försvåras. Också för Kantro Store och Ljuspunkten är förstås möjligheten att komma intill med bil mycket viktig eftersom båda butikerna säljer varor som är svåra och/eller omöjliga att bära långa sträckor.

Av något fullständigt outgrundligt skäl tog man bort möjligheten att parkera utmed Saltsjögatan redan förra året. Massor med bilister tror fortfarande att man får parkera där och en hel del betalar också i automaten på Järnagatan så som man alltid gjort. Parkeringsvakterna har därmed ett mycket bekvämt arbete - vill man klara sin kvot av lappade bilar är det bara att svänga förbi.

Förra året användes stora delar av torget som upplag för den firma som gjorde mycket jobb runt omkring på gatorna i stan. Det var kanske inte den optimala lösningen på det problemet (var man skall ha maskiner, annan utrustning, baracker etc) då det ganska kraftigt minskade trevnaden och gjorde torget till en otillgänglig plats i många månader (för att inte tala om den omfattande nedsmutsningen av lokaler som blev följden). Stämmmer uppgiften om att man nu tänker hålla på ända till våren 2010 blir man ju lite orolig.

De ritningar jag sett på ett informationsmöte tyder dock på att slutresultatet kan bli riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.