Gadgeten innehöll ett fel

20101010

Irriterad farsa Urkund #bigfail

Nedanstående mail fick min dotter som svar när hon skickat in ett arbete som via Urkund skall gå till hennes lärare. Förefaller alltså som om skolan (IB-programmet på Naturvetargymnasiet i Södertälje) genom användandet av Urkund tvingar henne (oss) att använda visst/vissa ordbehandlingsprogram. Det är inte bara fel utan borde vara helt olagligt. Dessutom är det ju ynkligt att tjänsten i fråga (Urkund alltså) inte klarar alla förekommande format.

Begin forwarded message:

From: noreply@urkund.se
Date: 10 oktober 2010 22.17.19 CEST
To: xxxxx
Subject: [urkund] Felaktigt document / Document Error

Dokumentet - [Past_in_1984.pages] – kunde inte behandlas av Urkund på grund av filformatet inte stöds.

Ditt dokument kommer inte att vidarebefordras till din lärare. Om du korrigerar ditt dokument enligt felet ovan och skickar det på nytt så kommer det att behandlas av Urkund som vanligt.

Med vänliga hälsningar,

Urkund automatisk registrator

Det här är ett automatiskt e-post meddelande, du kan därmed inte svara på det. Vid frågor om Urkund och användning kontakta vår kundsupport: +46 (0)8 738 5210 (mån-fre 08.00-16.30) eller via e-post till support@urkund.se.


Document Error

The document- [Past_in_1984.pages] – could not be processed by Urkund because the fileformat is not supported.

Your document will not be forwarded to your teacher. If you correct the document for the reason given above, it will be processed by Urkund as normal.

Regards,

Urkund automatic registrar

This is an automatic e-mail message. You cannot reply to it. If you have questions about Urkund and its use, contact our Customer Support: +46 (0)8 738 5210 (Mon-Fri 08.00-16.30) or by e-mail to support@urkund.se


Technorati Tags:
, , , , , ,


5 kommentarer:

 1. LOL! Men spara i .doc istället då!

  SvaraRadera
 2. Hon är förstås fullt kapabel att spara i vilket format som helst men det ska hon inte behöva. Dessutom skriver Urkund i informationen om hur det fungerar att man kan använda valfri ordbehandlare. Det är oerhört fräckt att använda sig av en skola att använda sig av en service som Urkunds utan att försäkra sig om att alla kan skicka in i valfritt format.

  SvaraRadera
 3. Vad är .pages för något? Kan man kräva att läraren skall kunna öppna alla format som eleverna kan hitta på att skicka in? Läraren borde väl kunna kräva att eleverna skickar in i ett format som går att öppna utan att vara IT-tekniker?

  SvaraRadera
 4. Detta har inget med lärares förmåga att göra utan bara med att en skola använder sig av en tjänst som kräver visst format. Felet ligger alltså 1) hos tjänsten (det vore ganska lätt att fixa konvertering där) och 2) i att skolan som köper tjänsten inte kräver neutralitet när det gäller val av format för insändande.

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.