20100914

Så röstar jag och varför (del 2)

Rödgröna vill riva upp FRA-lagen: "Men inför valet har nu S backat. Den nuvarande FRA-lagen ska rivas upp så direkt efter ett eventuellt regeringsskifte och först därefter ska en parlamentarisk utredning tillsättas, uppger Thomas Bodström (S) för SvD"

Ett viktigt skäl till att rösta rödgrönt i valet är förstås att det såvitt jag vet är det enda realistiska alternativet för den som vill att lagstiftningen kring s.k. signalspaning ska rivas upp och göras om från början. Att vi faktiskt fått detta ställningstagande från t.e.x. Thomas Bodström skall vi tacka det omfattande opinionsarbetet som sossar mot storebror, vänster- och miljöpartister och förstås inte minst piratpartisterna bedrivit. Tyvärr är det ju så att det bara är en rödgrön valseger som i dagsläget kan åstadkomma en ändring - tyvärr får man konstatera att en röst på Piratpartiet nog de facto motverkar det.

Det finns förstås fler lagar på samma tema som behöver rivas upp - IPRED är en sådan. Det finns också regler som inte alls bör införas - som datalagringsdirektivet. För att nå framgång i de frågorna måste jobbet fortsätta och då känns det ju faktiskt bra att såväl V som MP ligger hyfsat rätt.

För alla dom som likt mig reagerar mot överbjudandet i valrörelsen och som kanske framförallt reagerat på att de som faktiskt har det riktigt svårt i vårt samhälle knappast syns alls, det kan gälla de sämst ställda pensionärerna, barnen i de familjer som har det relativt sett fattigt eller de hemlösa har förstås lite svårt. Att dessa frågor ligger socialdemokrater/vänstern närmast är väl tämligen självklart men de är inte särskilt synliga. Någon verkar tro att solidaritetsfrågor inte är valvinnarfrågor. Själv har jag bestämt mig för att kryssa Evin Cetin
knyter skor (webb).jpg
i riksdagsvalet av det skälet - hela hennes personvalskampanj fokuserar på just de mest utsatta barnen.

PS Jag tycker att det är fullständigt otillständigt att hindra folk - oaktat deras åsikter - att framföra sina åsikter publikt (förstås apropå odemokratiska krafter som lyckats störa SDs möten de senaste dagarna) DS


Technorati Tags:
, , , , , , , ,


3 kommentarer:

  1. Hade det ändå varit självklart att den politiska viljan att utplåna fattigdomen styr i den rödgröna alliansen, så vore allt väl. Men efter att på ett antal valkonferenser närmast blivit utskrattad när jag hävdat fattigdomen och maktlösheten som centrala valfrågor så tillåter jag mig att tvivla. Kommunalarbetaren vittnar i sitt senaste nummer om att det vi tar för givet hos våra rödgröna partier inte alltid stämmer överens med verkligheten. http://www.ka.se/index.cfm?c=94009

    SvaraRadera
  2. Också jag vändas ju över att detta inte är den stora frågan vi driver, den fråga där vi har skarpa förslag. Givet att vi dock bara erbjuds två alternativ i årets val och v inte klarar att lösa något med annat än statlig intervention blir mitt val det gamla vanliga.

    SvaraRadera
  3. Jo visst är det så självklart vet jag hur jag röstar, men jag må säga att roligt är det inte, jag går med arslet före in i vallokalen.

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.