20100906

Proffstyckare patetiska - Ohly lysande

Ohly var stark – men obehaglig: "Det är något djupt obehagligt med denna dogmatism, och det skrämmer bort folk. Det är därför Ohly inte kommer i närheten av det väljarstöd som Gudrun Schyman nådde på sin tid. Och även om han på många sätt gjorde en stark insats i kväll så tvivlar jag på att den kommer ge någon vidare utdelning till hans parti."

Den svagaste länken: "Totalt tycker jag nog ändå att Ohly klarade sig bra i tv. I likhet med Göran Hägglund är han avväpnande med underfundig humor och - vilket är ovanligt bland politiker - öppenhet om att omständigheter kan få en att ändra uppfattning. Detta är en egenskap jag själv gärna skulle se premierades mer, men tyvärr blir det i stället snarare något som politiska journalister väljer att angripa."

Någon har tydligen känt behov av att utnämna herrar (förstås) Morian och Ingerö till proffstyckare, antagligen någon med skämtlynnet i behåll. Idag demonstrerar de bara hur man söker att legitimera sin egen förutfattade mening. Att man - alldeles oavsett kritik i sak - måste erkänna att Ohly på ett närmast överlägset sätt hanterade kvällens utfrågning i TV tycker jag är rätt ostridigt. Jag är faktiskt lite förvånad över att Vänsterpartiet inte får större utdelning - samtidigt glad förstås på grund av Ohlys "bröstpumpsgate" - utpumpad bröstmjölk i flaska (tänker på hustrun som mjölkko) är faktiskt inte detsamma som amning hur gärna Ohly vill tro det.

Aftonbaldet reporter hävdar förresten att Ohly gått i någon slags fälla:
När utfrågarna gillrade en fälla för feministen Ohly svalde han betet med hull och hår:

– Vem är förbundskapten i fotbollslandslaget, undrade Anna Hedenmo.

– Erik Hamrén, svarade den sportintresserade Ohly tvärsäkert.

– Nu tänkte jag på damlandslagets förbundskapten...

Det visste inte Ohly.


Det vet inte jag heller och skiter högaktningsfullt i - men självklart borde Ohly här ha demonstrerat tankeläsningsförmåga:(

Lena Mellin förbigår jag som vanligt med tystnad.


Technorati Tags:
, , , , , , ,


2 kommentarer:

  1. Hehe, så du går som vanligt förbi Lena Mellin med tystnad :)

    SvaraRadera
  2. Undrar om Ohly slår Zlatan i popularitet...politiken börjar mer och mer likna fotbollen...

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.