Gadgeten innehöll ett fel

20091003

Vart tog själen vägen

Friheten är röd: "Nu på 2000-talet är man väl snarast tillbaka i spioneriet igen då. Och den sura partistyrelsen har redan avslagit en motion till årets kongress, det ska inte bli något moratorium för integritetskränkande lagstiftning.

Socialdemokraterna kör på som om man fortfarande har 45 procents tryggt väljarstöd. I själva verket är väljarkåren yngre och mer lättrörlig än någonsin."

Eva Franchell skrev en utmärkt ledarkrönika i gårdagens Aftonblad. Skälet till att socialdemokratin måste
Riv upp FRA.

Modernisera upphovsrätten.

Gör en gång för alla upp med Bodströmsamhället.


är emellertid inte att väljarkåren är mera lättrörlig eller att partiets agerande inte tilltalar de unga. Skälet är förstås att politiken som formats av Thomas Bodström men som dessärre också fått stöd av den Persson-ledda regeringen, av riksdagsgruppen och nu av partistyrelsen (som ju föreslår avslag på motionen om ett moratorium för integritetskränkande lagstiftning) är i grunden felaktig, står i skarp kontrast till det frihetsideal som en gång bar fram partiet. Eller som Anders Widén uttrycker det i ett lysande inlägg:
De berör en kärna.

På websidan för Sossar mot Storebror står det:

de röda väljarna vill leva i frihet, det har de alltid velat.

Det är temat för hela existensen av nätverket Sossar mot storebror, vi vet att socialdemokratin är en frihetsrörelse men vi ser också att partiet Socialdemokraterna inte klarat av att vara sin ideologis frihetsrörelse.


Thomas Hartman formulerar uppgiften väl:
Det är dags att vi hjälps åt att stoppa Bodströmsamhället i papperskorgen.
Och Krassman tycker inte att loppet är kört trots partistyrelsens inställning - skall vi ändra på den får vi dock jobba hårt de närmaste veckorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.