Gadgeten innehöll ett fel

20091018

Hushålla med gemensamma resurser - hur svårt är det

Johanna Graf: Alla kliar varandras ryggar, men vem kliar AIK-fansen?: "Bara sedan december 2007, när de första 218 miljonerna från Solna klubbades av kommunfullmäktige, har projektet fördyrats med EN HALV MILJARD KRONOR. Då, i dec-07, hette det att arenan ABSOLUT inte fick kosta mer än 1,9 miljarder, men redan innan spaden har stuckits i jorden har den summan alltså ökat med mer än 25 %. Vad den ligger på just nu vet jag inte, för vi förtroendevalda har så taskig insyn och riskanalys att stadens revisorer skrivit en skarp rapport och klagat. Men det är försent att göra nåt åt det nu, för alla
kontrakt är redan påskrivna."

Nu bryr jag mig inte särskilt om vare sig nationalarenor eller aik-fans. Elitidrotten funkar som substitut för religion i dagens samhälle och det ligger nära tillhands att travestera ett citat som emellanåt tillskrivs den gode Marx:
Elitidrott är opium för folket
Däremot bryr jag mig om användningen av skattepengar.

Johanna Graf refererar en granskning som Dagens Industri gjort som också refereras på SvenskaFans.com (en sida för dyrkan av elitidrott). Hela DI-artikeln finns som pdf. Får man tro Graf saknas såväl insyn som kostnadskontroll och sannolikt sitter Solna kommun med svarte petter. Swedbank avser tydligen också att slösa bort spararnas pengar på projektet - är väl bara PEAB som kommer ut med vinst.

En liknande utveckling ser vi när det gäller det närmast fantastiska projektet att för ungefär 1 miljon per meter förlänga museispårfvägen från Norrmalmstorg till Gallerian.
Att förlänga spårvägen till Gallerian är slöseri med skattebetalarnas pengar. Ett av de mest angelägna kollektivtrafikprojekten är att bygga ut tunnelbanan till Karolinska sjukhuset och Norra stationsområdet. I stället blir den borgerliga majoriteten i Stockholms stora satsning under mandatperioden att förlänga museispårvägen från Norrmalmstorg till Gallerian för 228 miljoner, skriver Jens Spendrup, Peter Egardt, Lars Dahlberg och Jan Valeskog.


En nätt affär på 228 miljoner som Stockholms skattebetalare får stå för - föresten inte begränsat till Stockholms stad - i detta projekt deltar Stockholms läns landsting så vi är rätt många som får se våra skattepengar förskingras på tämligen meningslösa projekt i Stockholms innerstad vars effekt i huvudsak torde vara negativa för framkomligheten.

3 kommentarer:

  1. Vad är det för d*a ihåliga kontrakt som skrivs på? Är det entreprenören som formulerar dem?

    SvaraRadera
  2. bich fuck bich fuck you!!!!!!bich fuck you!!!!!!bich fuck you!!!!!!bich fuck you!!!!!!bich fuck you!!!!!!bich fuck you!!!!!!bich fuck you!!!!!!bich fuck you!!!!!!bich fuck you!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Med tanke på vilka kommentarer man kan associeras med undrar man ju vem som vill lämna anonyma kommentarer:-)

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.