Gadgeten innehöll ett fel

20091101

Sverige ut ur Afghanistan

Abdullah ställer inte upp i valet: "Presidentkandidaten Abdullah Abdullah ställer inte upp i den andra och avgörande valomgången i Afghanistan den 7 november. Det meddelade han vid ett framträdande på söndagen, uppger Reuters.
Därmed är Hamid Karzai den ende kandidaten."

Val med endast en verklig kandidat är knappast att betrakta som demokratiska varhels de genomförs. Själva valet kan i sådana fall inte betraktas som något annat än en parodi på demokrati. I Afghanistan kommer svenska soldater att hjälpa till att "säkerställa ordningen" under valet. Om det inte vore så förädande för afghanerna och för vårt lands rykte skulle också det kunna betrakas som parodiskt. Det finns faktiskt folk som försvarar den svenska medverkan i ockupationen!

2 kommentarer:

  1. Ta hem våra soldater nu efter "valet". Verksamheten är en parodi på demokrati, och det är ju demokratin vi skall försvara!
    Göran.

    SvaraRadera
  2. Nu verkar det inte ens bli en andra valomgång så den sittande presidenten kan sitta kvar (tillåter verkligen konstitutionen det) med stöd av de amerikanska och svenska gevärspiporna. Var - annat än där US-retoriken dominerar - skulle vi kalla detta något som har med demokrati att göra.

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.