20091128

Folk vill ha en politik att tro på inte misslyckad taktik

Valet 2010 kommer inte att innebära krig eller en nationell katastrof: "Valet 2010 kommer inte att innebära krig eller en nationell katastrof. Vi kommer att få ett litet, nationalistiskt och invandrarfientligt parti i riksdagen. Det har vi haft förut utan att det påkallade socialdemokratiska krav på majoritetsregering.

Tvärtom så kommer det bara att gynna sverigedemokraterna. Om de demokratiska partierna försöker att undgå eller ignorera valresultatet så kommer det bara att uppfattas som maktfullkomlighet. Sverigedemokraterna blir det offer för pampväldet de så gärna vill framställa sig som. Partiet självbild tycks bekräftas.
"

Anders Nilsson skriver med anledning av Mona Sahlins uttalande i DN och har helt rätt och med Danielssons ord
"Men nu får det faktiskt räcka. Det måste nämligen bli ett slut på det eviga dumtjatet från SSU:s och Socialdemokraternas sida om Sverigedemokraterna. Ty ju mer det främlingsfientliga högerpartiet diskuteras, desto mer växer det. De får den martyrroll de så hett eftertraktar."
.

Jonas Sjöstedt pekar också på det verkliga problemet
"Frågan är också om en mittenregering är en speciellt god idé om SD blir vågmästare. I många länder har blocköverskridande regeringar för att stänga ute rasistiska partier haft motsatt effekt, de har istället växt i styrka. Dessutom är det svårt att idag säga att fp eller c skulle stå mindre långt till höger än m eller kd. Det är bra trångt i högerburen och hur ska en gemensam politik som gör något åt klassklyftor och arbetslöshet kunna formuleras med partier som har orsakat problemen och vägrar lära av det?"


Den 19 november skrev jag om SDs framgångar i opinionsundersökningarna
"Den ena är förstås deras milt uttryckt korkade inställningen till flyktingar, flyktingmottagande ..., den andra är deras ställning som parias i det svenska politiska etablissemanget. Det är den senare faktorn som nu slår igenom tack vare ett enfaldigt tjatande om hur de skall stängas ute från politiskt inflytande genom antingen att man i förväg (med okänt valresultat) deklarerat att man aldrig skall samarbeta/göra sig beroende av stöd från dem eller att man avkrävar andra samma typ av besked. Vore jag SD:are skulle jag gnugga händerna av förtjusning varje gång frågan t.ex. ställs till Reinfeldt."


Tyvärr hjälpte inte det.

Vi kan bara vinna val genom att få/mobilisera stöd för vår politik. Så borde vi t.ex. ha en sådan också när det gäller invandrare.

2 kommentarer:

 1. Och så har vi det här senaste knaseriet att regera med C (fackets bästa vänner som står till höger om M) och Fp (som skäller ut sossarnas skolpolitik efter noter), och varför? Jo, BARA för att stoppa Sverigedemokraterna. Det är alltså Mona Sahlins mycket enkla uppfattning om svensk politik. Den går bara ut på att stoppa Sverigedemokraterna. Vård skola, omsorg, rättsväsende, försvar, skatter, allt det betyder ingenting; här gäller det att stoppa Sverigedemokraterna. Därmed blir ju jimmie Åkesson i praktiken sossarnas uppochnervända partiledare! Det är överhuvud taget inte vettigt, och de berörda partierna är mycket riktigt inte heller trakterade,
  .
  Hur ska vi ha det nu. Sossarna är ju alldeles redlösa, de har inget initiativ alls, inget eget program, de bara kantrar hit och dit i överreaktion på den ena eller andra tillfälliga störningen. Det liknar ju bara ingenting.
  .
  Och så samtidigt den totala självgodhet, den frånvaro av självkritik, denna övermåttan "entusiastiska" Uppslutning Bakom Ledaren. Vilket amatörmässigt regisserat skådespel, vilken banalitet! Det hela gör ett absurt intryck, ungefär som de mekaniskt applåderande potentaterna med stendöda ansikten på det plenarium kort före revolutionen där Ceaucescu fick Marskalkstaven. En kort tid senare fanns det ingenting kvar av honom alls.

  SvaraRadera
 2. Problemet i dag är att Socaldemokraterna har inkvoterat en dagispladdrande nolla som partiledare som skulle medföra en katastrof om hon kom till makten.
  Risken för att detta skall ske är att stora grupper inom S röstar på partiet av tradition sen Tage Erlanders dagar och på Mona Sahlin för hon är gullig när hon lägger huvudet på sned och blinkar.
  I dag är Erlander och hans politik borta fran Socialdemokratin och Mona Sahlin en pinsam kärring inkompeten för sin uppgift och som inget har att göra på någon förtroendepost vilket hon överygande bevisat med sina omfattande oegentligheter.
  De som inser detta hoppar strömhopp från partiet som halverats men om dom som inte ar politiskt intresserade och inte följer med i debatten uppgår till ca 25% kan partiet ändå komma till makten genom samarbetet med MP och VP.
  Detta vore inte någon katastrof om dom bytte ledare men med Mona Sahlin kvar blir katastrofen ett faktum.
  SD kommer inte att acceptera henne och därför får dom röster då många hellre ser SD i riksdagen än Mona Sahlin i regeringen och därför att de därigenom utgören garati för att en katastrof för landet undviks

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.