Gadgeten innehöll ett fel

20090201

Vad är nytt?

Mona Sahlin: Ny färdriktning för Sverige: "Efter halva mandatperioden har vi socialdemokrater också gjort stora delar av den egna hemläxa väljarna gav oss i förra valet: byt ledarskap i partiet; modernisera politikens innehåll; och lägg den gamla idén att socialdemokraterna alltid ska regera ensamma på hyllan."

Visst är det kul med folk som vet. Väljarna dvs de något/ra hundra tusen som faktiskt bytte sida har tydligen sagt att de gjorde det för att få tillstånd ett nytt ledarskap (som såvitt jag förstår huvudsakligen består av folk som var regeringsledamöter/riksdagsmän/partistyrelseledamöter också tidigare). De gjorde det också för att tvinga fram en modernisering av politikens innehåll - alltså där meningen efter
"Det är ett svek och ett slöseri mot inte minst ungdomar att de inte ges chansen till jobb."
är en uppräkning av utbildningsinsatser och inte en uppräkning av vad vi faktiskt kan göra för att hjälpa till att skapa nya jobb. De gjorde det också för att vi skulle börja binda oss för ett regeringsalternativ två år före varje val. Det senare är ju faktiskt rent trams men överhuvudtaget andas tyvärr inledningen på Mona Sahlins artikel en brist på respekt för och tillit till alla de som faktiskt röstade socialdemokratiskt senaste valet.

I rättvisans namn skall förstås konstateras att Mona Sahlin nämner
"En effektiv politik för entreprenörskap som skapar jobb"
fast vad den går ut på vet jag inte riktigt - har något minne av stöd till spelföretag (verkligen inom parantes så höjer min kommn - Södertälje - parkeringsavgifterna i centrum - exempel på klimatsmarta lösningar som stödjer affärsidkande entrepenörer i stadskärnan?). Sahlin ordar dock en del om
"Strategiska investeringar i miljöteknik och energismarta lösningar som räddar klimatet och möter arbetslösheten"


450 000 medlemmar och andra har deltagit i rådslagen. Men Arvid Falk (Erik laakso) undrar om medlemmarna har insyn och inflytande med anledning av Helena Viitas tänkvärda inlägg rubricerat "Är jag verkligen medlem i socialdemokraterna?".

För övrigt säger hon ju nästan samma sak som i artikeln i sitt tal (fast utan den glöd som jag tror krävs för att folk skall bli entusiastiska):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.