Gadgeten innehöll ett fel

20090204

Inte lurade - snarare manipulerade

Vi blev lurade! | Debatt | Aftonbladet: "Det blir allt tydligare att lagstiftarna betraktar elektronisk kommunikation som mindre skyddsvärd än traditionell telefoni och vanliga brev. Men sträng kommunikationshemlighet är en förutsättning för fri opinionsbildning, för ett verkningsfullt journalistiskt källskydd och för skydd av privatlivet, för att bara nämna några av de viktiga värden som undergrävs av FRA-lagen, även i dess nya form.
"



(Hittat via knuff.)



Nu är vi kanske - de flesta av oss i alla fall - inte särskilt lurade. Att de förändringar av FRA-lagen som utlovades bara var patetiskt spel för gallerierna visste vi. Att den alliansregeringen försöker blanda bort korten är allmänt känt. Att den fortsatta marschen in i Bodströmsamhället fortsätter med oförminskad kraft under ny regim är uppenbart.

1 kommentar:

  1. Jag tar inget ansvar för titelsättningen :-). I papperstidningen var titeln lite mer rättvisande: "Ni blev lurade" riktat till de interna kritikerna. Vår egen titel var "Nya FRA-lagen ett spel för gallerierna".

    Kort sagt, vi är nog några stycken som inte lät oss luras i september....

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.