20090905

Apple är undantaget

Jobs bok – om äpplen och krämare: "Men Apple är och förblir (med undantag för det korporativistiska nittiotalet, då Jobs slängdes ut av Pepsi Cola-marketoiden) ett företag med visioner och engagemang som går utanför de gängse ramarna. Apples svar på fildelningsfrågan blev Apple Store iTunes, ett lyckat försök att distribuera musik på ett modernt sätt till en hyfsat rimlig kostnad – det är inte slutstadiet, men en revolutionär bit på vägen. Apple gjorde enkelt vad skivbolagen själva misslyckades med.

Samma filosofi finns vad gäller mjukvara. Apple skiter faktiskt i om deras programvara fildelas, delvis för att Apple i grunden är ett hårdvaruföretag, men framförallt för att det ger en viss spridning av programvaran och med den spridningen åtföljande krav om inköp i skarpt läge – för övrigt en strategi Adobe har tillämpat med framgång."

Blogge Bloggelito förklarar sin kärlek till Apple och har förstås rätt. Själv drabbades jag i mitten av 80-talet och har varit trogen sedan dess, så till den milda grad att familjen numera driver Kantro Store. Förklara det den som kan?

Roligast med att emellanåt faktiskt sälja Apples produkter är när man möter, förhållandevis få, som inte riktigt kommer igång. Det är nästan alltid de som förväntar sig en omfattande instruktion och undrar var manualen är. Koppla in, kör igång, det du behöver ställa in frågar den efter....

Förstår dock inte hur Blogge får ihop sin irritation över Bredbandsbolaget marknadsföring med sin inställning till iPhone (har ju ingenting med den senare att göra). Han vet förmodligen inte vad han missar:-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.