20090526

Södertälje i världen

New deal för svenska förorter: "Förorterna behöver inte mer av kortsiktiga projekt. De behöver inte mer av socialbidrag. De som bor där behöver varken kvotering eller välmenta klappar på axeln. Det behövs ingen god fe eller mirakulös sagotomte. Det behövs inte gråtmilda empatistinna politiker som tycker synd om de stackars invandrarna. Det behövs inga underverk, det
behövs ansvar. Det handlar inte om integration, det handlar om vad som är bäst för Sverige. Det behövs långsiktiga insatser, som vi ser i till exempel Gård sten i Göteborg och Hovsjö i Södertälje.

Sverige är bero ende av dem som bor i förorterna. För att ta vara på denna resurs krävs
investeringar och framtidstänkande."

Anders Lago och Evin Cetin har skrivit en riktigt bra debattartikel. Det program de framför är utmärkt ända till man kommer fram till den sista punkten. Där återkommer det närmast rasistiska budskap Anders Lago med viss framgång framfört under några år - flyktingar kan man beröva de mest elementära mänskliga rättigheter som rätten att välja var man vill bo. Det kryss jag planerat att sätta på den socialdemokratiska valsedeln i EU-valet är i fara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.