20090525

Paragrafrytteri i trivsamma Södertälje

Bilbärgarna rasar mot kommunen efter p-bo: "Gunilla Johansson, en av grundarna till JB bilbärgning rasar:
– Det är fruktansvärt. Vi utför ett arbete så att det inte ska ske någon olycka – och för att inte hindra trafiken kör vi upp lite på trottoaren. Och så får vi böter för det.
Enligt bilbärgaren Stefan Johansson har företaget inte haft denna typ av problem
tidigare. Men han tycker att lagtolkningen har blivit överdriven sedan kom­munens parkeringschef Lars Neimert tillträdde."

Felparkerad polisbil.jpgParagrafrytteriet är rätt utbrett inom Neimerts domän. Försök t.ex. hämta en lampa hos Ljuspunkten eller en dator hos Kantro på Saltsjögatan - lappning sker rätt frekvent. Något ljushuvud har bestämt att ta bort parkeringsmöjligheterna på den gatan utmed nämnda affärer trots att det tycks dröja länge tills torget byggs om. Flera matställen med hämtmat fins också där (Sandys, Kebabpalatset, Östersjön) så det är många som chansar - senast idag straxt före sex parkerade som synes polisen där (dessutom på fel sida av vägen och med halva bilen på "trottoaren). Man undrar hur kommunens ansvariga för torgomvandlingen tänker sig att lösa alla dessa kunders behov av att kunna stanna till där i framtiden, eller tänkte de inte på det. Detsamma gäller förstås transporter till dessa och andra verksamheter i närheten.

Men vår kära parkeringschef publicerar klargöranden på kommunens hemsida. Använda huvudet behöver man tydligen inte göra - lagens bokstav räcker bra. Man blir matt.

2 kommentarer:

  1. Men snälla nån? Polisfordon och andra utryckningsfordon får parkeras hur som hellst under tjänsteutövning. Eller du kanske tycker att polisen ska ställa sig i nått parkeringshus eller liknande långt ifrån där man är på ett jobb eller inhämtar mat.. väldigt lyckat att sedan behöva springa i flera minuter tillbaka till bilen om de får ett larm. Men du kanske tycker det är bra med ännu längre framkörningstider.. och ännu fler brottsliganar som hinner undan.

    SvaraRadera
  2. Hahahh, Per, de var inte på någon tjänsteutövning, de skall självklart inte parkera på fel sida av gatan när de åker och hämtar mat. Uppenbarligen - om du följt kommentarerna kring "de oseriösa asfaltsläggarna" så rycker de ju inte ut alls:-(

    Nej - jag skall inte vara elak. Jag tror att det är oerhört viktigt att alla - inklusive poliser, räddningstjänst m.m. inte missbrukar det faktum at vissa vid just tjänsteutövning måste kunna parkera där sådant inte är tillåtet, köra för fort när de är på utryckning osv. Den möjligheten måste också gälla bärgningsfordon som ju ofta är en del i insatser för att rädda liv och undanröja hinder. Något behov av att stå i fel färdriktning och med halva bilen uppe på trottoaren har inte poliser som skall hämta mat - det fans plats på rätt sida, deet finns tillåten parkeringsplats på ungeför samma avstånd runt hörnet på Järnagatan.

    Stora felet är ju förstås - och det kanske du borde insett - att de ansvariga i kommunen inte sett till att det finns bra möjligheter att lagligt stanna till på en plats där det finns ett flertal take-away-restauranger. Hur svårt är det?

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.