Gadgeten innehöll ett fel

20090301

Partisekreterare BaylanPartiet har utsett en ny partisekreterare - et blev Ibrahim Baylan. Precis som Erik Laakso frestas jag säga att detta val väl varken är bättre eller sämre än något annat val.

Ibrahim Baylan utsågs idag till ny partisekreterare efter Marita Ulvskog och tydligen är det inte så noga vad kongressen säger i höst. Inte har det heller skett någon medlemsomröstning eller sondering bland medlemmarna utan de tillfrågade är endast partidistriktens ordföringar. Det är väl där partidemokratin ligger, i partistyrelsen och bland de valda ordförandena. Vem behöver ett parti eller en demokratisk organisation? Sympatisörer lägger sig väl inte i laguttagningarna i så hög grad. Just det. Ibbe då? Ja, han är väl inte sämre eller bättre än någon annan så vitt jag kan bedöma även om jag tycker det är lite roligt att han i intervjun på You Tube säger att vi måste ligga långt fram i nya medier, som Internet. Jag håller med, så länge vi inte glömmer tryckpressen…


Utöver detta kan det finnas skäl att lägga till att Ibrahim Baylan ju knappast står för någon förnyelse. Han är som så många andra lika skyldig till den politik som ledde fram till valförlusten bl.a. som minister i den tidigare regeringen. Hans avtryck i skolpolitiken kan väl heller inte betraktas som värda att uppmärksammas i positiv mening.

1 kommentar:

  1. Däremot för en del klassiska grodor, bla denna som han yttrade i Studio 1-debatt våren 2006: "Socialdemokratin kommer aldrig att vika från sin målsättning att varje elev som slutar gymnasiet skall kunna räkna.läsa och skriva!"

    Om det nu var någon som undrade varför vi förlorade valet samma år.

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.