Gadgeten innehöll ett fel

20090309

Förtjäna förtroende

Göran Greiders analys om Mona Sahlin borde alla socialdemokrater ta och läsa: "Göran Greider nämner även Mona Sahlins val av sin inre krets som problematisk när enbart hennes egna meningsfränder får vara med, som senast med Ibrahim Baylan. Därmed stängs dörren mot de, därav jag och Göra Greider, som inte har samma syn som Mona Sahlin och hennes meningsfränder i många frågor som t ex marknaden, EU:s maktbefogenheter osv. Det vore bättre med en mångfald även i ledningen för att behålla de kloka och tänkande personer som fortfarande sprattlar till för sin ideologiska överlevnad i partiet. "

Reza Javid uppmärksammar mig på Greiders text i vilken han bl.a. skriver följande:

Än värre är väl den känsla som ibland kommer över mig och säkert många andra, att hennes stora mål var att ta revansch för nederlaget och smäleken 1995, när hon aldrig fick ta över efter Ingvar Carlsson. När hon sedan väl blev partiordförande hade hon nått sitt mål. Själva posten var det viktiga, den personliga revanschen, inte en brinnande ambition att formulera en politik för en moloken socialdemokrati.


Nu skallar ropen om att kritiken bör tystna, att man för paritets skulle skall hålla käft, att man för makten (för det finns ju inte mycket till politik) måste sluta upp. Så säkrar man ingen valseger, så formar man inte en politik värd att slåss för, så väcker man inte entusiams.

2 kommentarer:

  1. Frågan är om vi ska använda hela valrörelsen till att diskutera vilka som valts till olika uppdrag. När vi nu ska göra grovjobbet inför valen ute i landet vet vi att medborgarna vill veta vad S vill.

    Ni som vill älta vilka vi valt kan naturligtvis göra det. För oss som står inför möten med väljare varje dag handlar det om politiken. Och när det gäller dem vi valt må vi rimligen säga att de liksom alla vi andra har chansen att visa om de är värda förtroende. Det ska väljarna avgöra.

    SvaraRadera
  2. Min poäng var väl just formandet av den politik som vi (även jag möter väljare) skall driva - som har mycket lite med valrörelsen att göra - och som skulle innebära något slags förnyelse. Det jag är en smula förundrad över är att detta skall ske med en skara före detta.......

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.