Gadgeten innehöll ett fel

20090323

Bodströmsamhället - en obscenitet

Teknisk idiot: "Jag har hela tiden haft ett motstånd mot det, men hur jag blev övertalad till det kan ni läsa på newsmill.se. En del kompisar har frågat om jag inte är orolig. Det är jag, väldigt orolig till och med. Det beror inte på att jag kommer att få kritik för det här, det är jag nämligen van vid. Dessutom kan det vara väldigt konstruktivt. Några av mina kritiker har myntat begreppet Bodströmsamhället, vilket jag tyckte var så bra att jag nu döpt bloggen till det."

Jag gillar inte Thomas Bodström. Det är inte en känsla baserad på att jag faktiskt haft tillfälle att lära känna honom - vare sig i direkt kontakt eller medierat via någon form av teknik. Min känsla är helt baserad på min bedömning av hans politiska gärning - han har enligt mitt förmenande varit instrumentell när det gäller att kasta oss (Sverige) ut på den väg som leder till ett 1984, ett övervakningssamhälle - ett Bodströmsamhälle som jag tror Oscar Swartz var först att döpa det till.

Nu kan man förstås tänka att när herr Bodström själv väljer att döpa sin nya blogg till just Bodströmsamhället så har vi att göra med en man vars självdistans är stor, vars intellekt förmår att se sig själv med distans, förmår förhålla sig kritiskt distanserad också till sin egen politiska gärning. Så långt vore förstås allt gott och väl och också jag beredd att krypa till korset, att ompröva min syn på herr Bodström.

Nu funkar det inte och skälet till det är uppenbart. Herr Bodström väljer att på sin blogg kokettera med att vara teknisk idiot. Att 2009 kokettera med att man nyligen lärt sig maila och sms:a är inte roligt, det är bara korkat.

Att denne man fortsatt åtnjuter någon form av förtroende inom mitt parti är obscent!

5 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till "the Pleasuredome"! Hoppas få en flitig PK i rullorna. Ska kasta mig in i "bodströmsamhället" och leta efter de bästa bitarna, även om de bara finns kvar i det andra lagret. (En metafor där jag nyttjade Alladin-reklamens dramturgi)

  SvaraRadera
 2. Ja hu! Bodströmsamhället, han har inte fattat att begreppet refererar till en mardröm, att döpa sin blogg till detta ger tydliga diktatorvibbar, han har uppenbarligen inte konsulterat någon PR-konsult innan lanseringen.

  SvaraRadera
 3. Det som jag varit oroad över är hans feministiska samarbete med ett antal människor när det gäller att urholka rättsäkerheten för män som anklagas för tex våldtäkt och sexuella övergrepp på egna barn. Jag är givetvis lika förfärad över denna typ av handlingar som alla andra vettiga människor men när feminism och populism präglar diskussionen så blir jag orolig.

  SvaraRadera
 4. Anders,

  Jag vet litet om Bodström. Reagerade bara på att han använde Amnestys rapport litet slarvigt och skrev att Kina var värst gällande avrättningar här i världen. Kina har 2008 rapporterat 1718 sådana, medan Iran rapporterat 346. Hade Iran haft Kinas stora befolkning hade man haft 5882 avrättningar, så Iran får nog anses ha världens grymmaste regim trots allt eftersom man har nästan 3,5 ggr så många avrättningar per invånare som Kina.

  SvaraRadera
 5. Att kasta ur sig de klyschor du gör bara för att du bestämt dig för att Bodström är dålig är teckan på svag argumenation, Bodström stod som justitieminsier för och gör fortfarande för ett brottsofferperspektiv på kriminalpolitik som tilltalat väljarna och som är klok politik, han vågar stå upp för att samhället likväl som nu den vanliga männsikorna ska kunna använda internet för att stoppa brott mot rikets säkerhet, vi kan inte bara för att vi har internet stoppa samhället från att försöka jobba på den arenan likväl som man inte kan stoppa folk från att surfa

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.