Gadgeten innehöll ett fel

20110206

Vilka kongressledamöter ska man välja?

In Your Face: Det kom ett mail...: "I detta mail så läste jag följade rader: "Nu har jag fått en valsedel i min hand där jag finner ditt namn. Jag vill naturligtvis rösta på mina kamrater ifrån Norrtälje men jag skulle vilja veta vad du står i den stora frågan om vilken partiordförande vi skall ha. Min inställning är att det är för lite av idiologi i den politiska debatten. Jag har också lyssnat så mycket som möjligt på de kandidater och vad de står för och jag kan kostatera att det funnits ett antal partiledarkandidater.""

Funderar själv en del över detta - alltså vad kandidaterna till kongressen står för. Tillhör valkrets 5 (Södertälje och Botkyrka). Från arbetarekommunen i Södertälje har jag fått valsedel bestående av 9 namn, 5 från Södertälje och 4 från Botkyrka. De fem från Södertälje presenteras men ingen information ges om de från Botkyrka. Därutöver uppmanas man av arbetarekommunens styrelse att rösta på fyra namngivna kandidater från Södertälje utan annat motiv än att de är från Södertälje och röstmaximering krävs för att få dessa valda.

Presentationen av de 5 kandidaterna lämnar för övrigt mycket i övrigt att önska. Ingen kandidat är över 44 år, två är under 25.

 • Boel Godner ger ingen som helst information om vad hon har för syn på partiledarfrågan och inte ett ord om politiken. Dock får vi veta att hon alltid
  "känt lite extra för mänskliga rättigheter".


 • Gabriel Blomberg ser det som sin plikt att någon gång i livet aktivera sig politiskt. Han tycker att vi måste
  "börja presentera reformer för hur samhället ska förbättras"
  men avslöjar inget om hur de skulle se ut. Ingenting om partiledarfrågan.


 • Anna Bohman brinner för barn- och ungdomsfrågor men vi får t.ex. inte veta hur hon tänkt sig att vi skall få bukt med barnfattigdomen som ju är aktuellt just nu. Hon vill
  "arbeta hårt för att vårt parti ska växa"
  men uttalar inget om hur.


 • Alexander Lindholm är övertygad om att partiet behöver väcka reformlusten hos folket och tycker att vi
  "behöver tydliggöra våra tankar om en djupare demokrati".
  Ingenting om partiledarfrågan.


 • Nina Unesi (som är den kandidat arbetarekommunens styrelse inte tycker vi ska rösta på) brinner för att göra något åt barnfattigdomen, dock utan att förklara hur. Hon uttalar sig angående partiledarfrågan och förklarar att hon vill få
  "chansen att ta del av denna historiska stund som ombud".
  Någon uppfattning i frågan verkar hon dock inte ha.


 • Om de övriga 4 kandidaterna (från Botkyrka) får man ingenting veta - är ju helt patetiskt - annat än deras namn. Varken till dessa eller till kandidaterna från Södertälje får man med någon kontaktinformation. Antagligen utgår arbetarekommunens styrelse från att vi alla partimedlemmar har kontaktinfo till kandidaterna eftersom de ju uppenbarligen utgår från att alla måste ta kontakt för att överhuvudtaget få någon vettig info var de står politiskt och i partiledarfrågan. För det kan väl inte vara så att de förväntar sig att vi ska skicka röstboskap till kongressen?

  Uppdatering: Några andra har också skrivit på samma tema - Peter Högberg, Johan Westerholm, Sandro Wennberg, Aurora Gullberg m.fl.

  Technorati Tags:
  , , , , , , , , ,


  1 kommentar:

  1. Ser trist ut för er del där i södra sverige. I vårt utskick från arbetarekommunen står klart och tydligt vad kandidaterna står för. Dessutom känner jag allihopa. så valet blev både lätt och svårt. Skulle gärna skicka ner en 5-6 stycken av dem men får bara rösta på 3... suck.

   Kanske avspeglar det bristande engagemanget från kandidaterna opinionsläget i Stockholmstrakten. Dags att du ställer dig själv på barrikaden Peter....

   SvaraRadera

  Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.