Gadgeten innehöll ett fel

20110305

Var finns rebellerna i partiet

Ny partiledare måste vilja öppenhet: "Vi manifesterar just nu allt det som vi inte ska vara. Kandidater som vill låta traditionen av slutenhet leva vidare borde diskvalificera sig själva."

Ibland lyckas även Rebella hitta absolut rätt. Och jag skulle nog inte säga "borde diskvalificera sig" utan rakt ut deklarera att de har gjort så (alldeles oavsett om någan av dessa sedan blir vald). Därutöver så är faktiskt alla som deltagit i det senaste årtiondets utveckling av partiets politik men inte aktivt och publikt höjt sina röster, haft egna idéer, uttalat kritik diskvalificerade (fast det verkar ju inte ens valberedningen fattat - glömde Andnor är kanske en av dem).

När man följer människors kamp i andra delar av världen för frihet och demokrati undrar man var f-n rebellerna i partiet finns.

Funderar på om man inte helt enkelt borde ordna en egen medlemsomröstning när det gäller partiledarskapet.

PS En ny partiledare ska inte vinna val utan vinner ett parti DS


Technorati Tags:
, , ,


2 kommentarer:

  1. Håller med dig!! När man ser frihetskampen utomlands- känns det som vi somnat av.
    Ännu mer i dessa dagar- när vi återigen hört Palmes brinnande tal i media.

    Att vinna ett val kan inte vara det viktigaste- utan att behålla sin själ. Gunborg Nilsson.

    SvaraRadera
  2. Och jag tänker inte bara på oss som folk/nation, en numera ynklig röst utan förstås också på oss partimedlemmar som verkar finna oss i denna milt uttryckta patetiska process som föregår kongressen. Finns verkligen ingen med åtminstone ett embryo till ledaregenskaper i partiets ledning?

    SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.