Gadgeten innehöll ett fel

20110313

Ibland måste man ta heder och ära av kamrater

http://mitt-i-steget.blogspot.com/2011/03/socialdemokraterna-var-vi-skiljer-oss.html: "Vi måste inledningsvis definiera vad det offentligt finansierade erbjudandet omfattar, till vilket pris och med vilken kvalitet. Vi måste – i likhet med Kalmar Län – sätta upp kriterier för den enskildes nyttjade av det solidariskt finansierade. I Kalmar län genomförs inte några planerade operationer på personer som röker – du måste sluta röka först eftersom rehabiliteringskostnaderna är högre för rökare än icke-rökare. Detta sistnämnda tycker jag är centralt, vi har alla ett individuellt ansvar för att inte ”överutnyttja” denna välfärd. Jag kan svårligen motivera att jag skall tillåtas röka, äta fel och inte träna men samtidigt kräva att jag ska ha samma resurser som en som verkligen försöker sitt bästa för att på egen hand få en bättre hälsa."

Jag brukar indela politiska ställningstaganden i en höger - vänsterskala baserat på huruvida de ansluter till en traditionell konservativ tradition av att använda staten till att bestämma över människors (underklassens) liv (=höger) eller till en radikal frihetlig (uppfattad som mer liberal av många) tradition av att öka människornas frihet att själva forma sina liv (=vänster). Idag hittade jag bland mina partikamrater, som framgår ovan, ett extremt exempel på det förstnämnda. Här är det inte bara frågan om att sådär i socialstyrelseanda rekommendera 68 braödskivor om dagen utan här ska man fråntas rätt till (planerad) sjukvård om man inte följer av överheten proklamerad livsstil - fascism brukar jag benämna den ideologi som kan tänkas frammana den typen av förslag. Än värre blir det av att man av Westerholms rubricering får intrycket att detta är exempel på vad som skiljer oss från borgarna. Oroad blir jag också av att Westerholm hävdar att detta redan är verklighet i Kalmar län (landsting antar jag).

Men vad annat är att vänta efter att ha läst följande på Westerholms blogg
"100 dagar från kröningen som partiledare anser jag att han och Carin Jämtin skall redovisa vilka vägval de vill göra för politiken och för organisationen så att vi sedan kan ta ställning vid en extrakongress i höst."
Att vi borde ha en ovillkorlig rätt att veta det innan de väljs verkar nu inte föresväva Westerholm.

Å andra sidan, vi kan ha förtröstan, Westerholm deklarerar
"Jag personligen kommer inte acceptera ett nytt ”Primegate” från någon – jag kommer dock vara beredd att lyssna på alla som har något att säga. Allt från Timbro och Svenskt Näringsliv på ena sidan till Syndikalisterna och Fältbiologerna på den andra extremen. Jag kommer redovisa alla dessa samtal och möten öppet till skillnad på hur andra valt att agera."
Skönt med sådana kamrater (eller är det lite pompöst uttryckt?).

Technorati Tags:
,


3 kommentarer:

 1. I min lilla kandidatuppsats " sjuksköterskan och makten" talar jag om hälsofascism...det är ett ställningstagande och ett uttryck som växt sig allt starkare i vårat samhälle OCH det är dessutom numera rumsrent vilket jag också märkt när jag vandrat fram till och genomfört min distriktssköterskeexamen för något år sen. Det många dessutom missar inom skrået är att dylika uttryck går emot våra etiska riktlinjer...men det blundas det också för.

  SvaraRadera
 2. gunborg nilsson15 mars 2011 17:17

  Usch- jag blir alldeles blek.Och känner ett omedelbart tvång att bekänna.Jag är rökare.

  Som rökare kan man samla på många intressanta iakttagelser.Hur det är att bli tilltalad på ett slags "rasistiskt" sätt.Man är ett tillåtet byte.Förmodligen lågutbildad,fattig och eventuellt inte särskilt intelligent.Ingen behöver ha licens på mig,eller beakta särskilda jakttider.Man är alltid tillåtet byte.

  Eftersom jag nästintill är nykterist och pga hundinnehav är ganska vältränad- så brukar jag kontra med motfrågor.Eller hur det är med matvanorna.Jag får aldrig svar.Man behöver inte svara en RÖKARE.En rökare har ungefär samma existensberättigande som en räv.Alltså ungefär- ingen alls.
  Betänk hur det skulle kännas att bli åthutad för sin vinkonsumtion av en -istället- starkt överviktig person.

  Det blir inget roligt liv om vi ska hålla på så här.Det blir inget utrymme för det mänskliga. De där små eller stora pikanta felen som de flesta av oss har. Det kommer inte att finnas "förbarmande" för mänsklighet- och vad har vi då kvar? Gunborg Nilsson.

  SvaraRadera
 3. Håller med er båda två, Michael och Gunborg.

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.