20110112

Skolverket i framkant

Guldmedalj till Skoldatanätet: "För många år sedan, närmare bestämt 1998, fick min dåvarande kollega Benny Regnér och jag ett tjockt kuvert från Kent Å på SUN. Det visade sig när vi öppnade kuvertet att SUN Microsystems, Inc., nominerat det projekt vi just då arbetade med, nämligen det svenska Skoldatanätet, till det som då hette Computerworld Smithsonian Awards Program och som nu verkar heta Computerworld Honors.

Nomineringen innebar att en beskrivning av Skoldatanätet skulle för evigt bevaras i Computerworld Honors arkiv och att vi skulle få en guldmedalj att hänga på Skolverket.

En förutsättning för att få vara med var att man skickade in en tämligen omfattande beskrivning av projektet. Beskrivningen, som finns här (pdf-fil) och nedan, har sitt historiska intresse och rekommenderas för alla och envar som är intresserad av de första åren av Internetanvändning i Sverige.

"(Hittat via Johan Groth.)Att Johan Groth uppmärksammat denna utmärkelse som tilldelades Skoldatanätet 1998 just nu kom att bli ett lite lustigt sammanträffande eftersom jag under julhelgen sorterade några (inte många) papper i mitt rätt oordnade arkiv i garaget och råkade på en utskrift av samma dokument. Möjligen har jag också det refererade, av mig och Beatrice Ask undertecknade, regeringsuppdraget där och när jag hittar det ska jag publicera också det.

Publicerandet är förstås också en påminnelse om att vi den gången (93/94) tänkte rätt rätt:)


Technorati Tags:
, , ,


2 kommentarer:

 1. Jag tror minsann jag har uppdraget i en pärm på vinden. Låt oss se vem som hittar det först :-)

  SvaraRadera
 2. Även jag har viss dokumentation kvar.
  Kommer ihåg att Johan Groth mottog utmärkelsen vid
  Medal Cermony den 6 april 1998 på Smithsonian
  Castle.

  mvh,
  Kent Åberg

  SvaraRadera

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.