20100313

Upphovsrätt använd för att tysta

Att tysta en kritiker med hjälp av upphovsrätt
: "Resultatet blir minst sagt väldigt otrevligt när det handlar om att "svenskar är mer miljömedvetna än invandrare" och "Om judar bestämde sig för att agera som svenskar skulle vi vara på god väg att bemästra klimatproblemen", det låter som något i stil med artiklar från 30-talets Tyskland. Av någon anledning är det dock tillåtet att skriva dessa saker om män som kollektiv i svensk press idag. Därför vill jag bara visa hur lite det är som krävs för att en artikel som är politiskt korrekt idag kan klassas som rent antisemitisk och rasistisk - något jag tar avstånd ifrån. Det är bara att byta ord för kvinnor och män till svenskar respektive invandrare/judar. Frågan är alltså, hur långt från detta är UNT?"

Lars Nilsson anklagar skaparen av Transgenus för upphovsrättsintrång då någon/ra använt transgenusmotorn på material från UNT. Tillräckligt korkat för att UNT bör undvikas så långt möjligt.

Det transgenusmotorn gör är att ersätta vissa ord på en sida med andra - allt för att illustrera att det idag är fullt möjligt att skriva om vissa kategorier på ett sätt som om kategorien var en annan det skulle uppfattas som ren rasism, antisemitism eller liknande.

Mer på Knuff

Oscar Swartz om Transgenusmotorn som skakar Uppsala

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Även om det förstås är tillåtet att lämna anonyma kommentarer så uppskattar jag om du anger namn i där för avsett fält.